Благоевградчани писнаха: „Бачиново“ и междублоковите пространства потънаха в треви и бурени, плъзнаха кърлежи

Благоевградчани се оплакаха от бавните действия на отговорните органи за почистването на „Бачиново“ и междублоковите пространства в града. Според тях те са обрасли в треви и бурени и това става предпоставка за разпространяването на змии и кърлежи. Според тях работата трябва да се върши бързо и отговорно, а не да се протака с времето и чак когато се появят сигнали и снимки в социалната мрежа чак тогава да се реагира.

Благоевградчанка сигнализира,че по пътя за „Бачиново“ някой е изхвърлил строителните си отпадъци в красивата природа и това все още стои непочистено.

Ето какво се оплака благоевградчанинът Иван Кацарски в социалната мрежа:

“Всеки ден махам по 2,3 кърлежа от кучето ми , което разхождам два пъти на ден в парк Бачиново . Същото твърдят и останалите разхождащи кучета . Миналата седмица извадих кърлеж от областта на гърдите , а съпругата ми от крака . На 28 април общината задължи връщащите се от Бачиново към Благоевград да минават по пътеката между асфалтовия път и реката и така се обособи голям поток от хора . Въпрос …..дали някой е помислил да обезпаразити новия пешаходен път срещу кърлежи ? Дали някой не е помислил за слагане на няколко коша за боклук ? Дали е безопасно по тясна пътека по едно и също време да препускат велосипедисти и да се разхождат хора . Змиите няма да коментирам …….На 27 април община обявява , че започва третиране на всички паркове срещу кърлежи . Някой забелязал ли е в района на Бачиново през последните две седмици табели , които обявяват че предстои третиране?“

Свързани новини

Без „синя зона“ днес в Благоевград

vesito

Русия регистрира собствено лекарство за Covid-19

vesito

Карантина за Бойко Борисов и още трима министри

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.