Благоевградчани: Баничарница на ул. „Ив. Михайлов” ни държи будни по цяла нощ, не се търпи вече

Благоевградчани скочиха срещу баничарница на ул. „Иван Михайлов“ №44 заради работното й време през нощта, поради което улицата непрекъснато се пълнела с коли, шумът от които им пречи да спят, а газовете от ауспусите и неработещата аспирация на баничарницата да си отварят прозорците. От няколко дни те звънят по институции, за да проучат кой би могъл да им помогне. Изразител на тяхното недоволство се оказа бившият кмет на с. Селище –  бизнесменът Валери Байрактарски, който е съсед на баничарницата на № 42.

Валери Байрактарски,

„Баничарница „Мио“ работи от 7 години и до момента мълчахме, но вече става нетърпимо, обясни Байрактарски. Не знам кой им разрешава да работят до полунощ, но в нощните часове оттук минават десетки коли, шофьорите си подвикват, слушат музика, непрекъснато една кола тръгва, а друга спира на нейното място и е невъзможно да мигнем. Когато все пак успеем, не е за дълго – в 4.00 сутринта баничарите идват да си направят първите партиди. Пак коли, пак тропане и миризми“, описа накратко ситуацията Байрактарски.

Проверка на „Струма“ установи, че собственикът на баничарницата Чавдар Ангелов имал такава и на ул. „Илинден“ в недовършена кооперация, но я затворил. В момента освен на „Ив. Михайлов“ той държи баничарница и на Джамията. И за двете закусвални на страницата на „Мио“ във Фейсбук, която се ползва за приемане на поръчки и разнос на банички и пици по домовете, е посочено работно време 7 дни в седмицата от 5.00 до 14.00 часа.

От Община Благоевград вчера съобщиха, че до момента няма входирана никаква жалба срещу баничарницата, не е подаван и сигнал на горещия телефон. В момента, когато получим оплакване, ще направим проверка, увериха оттам.

Съгласно чл. 5 на Наредбата за опазване на общинска собственост и обществения ред на Община Благоевград се забранява вдигането на шум около заведения от май до септември в интервалите 14.00-16.00 часа и от 23.00 до 7.00 часа, а от октомври до април включително вечерната забрана е от 22.00 часа. При нарушение глобите са до 200 лв. за физически и до 500 лв. за юридически лица. С това е съобразено и работното време на заведенията, освен ако не са нощни клубове, а глобите са същите. В случая при доказано нарушение баничарницата освен от общината може да бъде санкционирана и за превишение нивата на шум в нощните часове, което е в правомощията на РЗИ – Благоевград.

Източник: в.Струма

Свързани новини

С празничен концерт Баня отбеляза „Празникът на моето село“

vesito

Инфраструктурни проекти за съвременния облик на Благоевград оживяват в уникално 3D светлинно шоу

vesito

Grand Hotel Therme и Pulse Therme – големите победители на наградите „Спа на годината“ за 2023 г.

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.