Благоевградският бизнесмен Ив. Давидков-Яйцето прави индустриален парк в бившия завод „Велур” в Ловеч

Благоевградската фирма „Металком Инвест” ЕООД на Иван Давидков-Яйцето ще прави индустриален парк в бившия велурен завод в Ловеч. Оказа се, че бизнесменът в края на 2020 г. чрез цесия е закупил дълга на бившето предприятие „Велур” АД към ОББ заедно с учредените обезпечения. Досега фирмата на Иван Давидков е инвестирала около един милион лева, погасявайки дълга и осъществявайки административно-юридически процедури за придобиване на активите.

Това става ясно от писмо на Иван Давидков до кмета на Ловеч Корнелия Маринова, изпратено на 7 март т.г. В него Давидков обяснил, че първоначалните му намерения били да оздрави финансово дружеството, което бе специализирано в направа на изделия от кожа, като му даде възможност да възобнови производствената си дейност. След обстоен анализ на потенциалните пазари, технологичното оборудване и суровинните източници за старата производствена дейност на „Велур“ обаче благоевградският бизнесмен решил, че възобновяването на производството му е икономически неизгодно. Тъй като сградният фонд е в много лошо състояние, ще се пристъпи към събаряне и разчистване на полуразрушените и опасни постройки. На втория етап ще бъдат ремонтирани покривите и част от фасадите на останалите сгради с цел подобряване на тяхната функционалност. Предвижда се да бъдат обособени малки парцели с подходяща инфраструктура. Идеята е да се даде възможност за отдаване под наем или закупуване с цел бизнес. Това ще придаде не само нова функционалност на сега пустеещия сграден фонд и терен, но и потенциал за разкриване на нови работни места и подобряване на градската среда.

Идеята на Давидков е да се изгради комплекс „Велур”, предлагащ за закупуване парцели от 1000 до 2000 кв.м, които да имат транспортен достъп чрез съществуващите вътрешни пътища. По този начин, съобразявайки се с изискванията на Закона за устройството на територията, в този район ще се създаде нова промишлена микрозона – комплекс от малки и средни фирми, които да развиват производство, търговия или услуги.

„Металком Инвест“ ЕООД е търговско дружество със значителен опит в управление на производствени предприятия, строителство и инвестиции в недвижима собственост, се казва още в документа.

Благоевградската фирма „Металком Инвест“ всъщност търгува с черни метали и явно бизнесът върви успешно, защото според финансовите отчети на дружеството от 2016 г. оборотът му постоянно нараства. Друга фирма на Давидков се занимава с бутилиране на минерална вода.

Източник: Вестник Струма

Свързани новини

БСП внася вот на недоверие към правителството

Regiona

Мъж си блъска главата в патрулка, за да „уволни” полицаи след прекъснат купон

vesito

5 новозаразени в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.