Благоевградският архитект Радослав Тодоров скъса с ергенлъка и каза „Да“ на любимата Станимира

Благоевградският архитект Радослав Тодоров „откъсна” най-красивата роза на казанлъшкото село Шейново, счетоводителката Станимира Добрева, и я отведе под венчилото в присъствието на около 130 близки и приятели. Младоженците избраха градината на комплекс „Дамасцена” в Казанлък за сватбата си, но в разгара на партито се разразила мощна eдночасова буря. Нито тя обаче, нито спирането на тока успели да помрачат настроението, напротив, капризите на природата превърнали събитието в незабравимо за всички присъстващи.

За важния ден в живота си двамата влюбени се готвели от година. Навръх рождения й ден, на морето, Радослав й поискал ръката, а първите, които научили новината, се оказали приятелите им от студентските години, строителните инженери Мирослава и Стоил Радойчеви, с които Радослав израснал от дете и които се обадили да поздравят рожденичката.

С огромно внимание към детайлите, Радослав и Станимира с помощта и на бащите си изработили арката за сватбените снимки, табелките за гостите, стълбички за подаръци, избрали символите си – пирински орел и роза, които да стоят на поканите, и сватбата тръгнала по план. Кръстниците на булката с радост предоставили двора на къщата си на кумовете, за да се спази традицията младоженецът с родителите си Сашка и Йордан да ги вземат тържествено и заедно да отидат да „откупят” любимата му от майка й Стаменка, татко й Иван и цялата рода.

Всичко следвало предварителния сценарий, венчавката предшествала ритуала за подписване на граждански брак, а след речта на кума и първия сватбен танц на младоженците на дансинга се завихрили кръшни хора. И тъкмо когато микрофона взел специално поканеният любимец на голяма част от компанията Дичо, внезапно токът угаснал, а ръмящият дъждец преминал в буря и заваляло като из ведро. Известният рокаджия видимо се притеснил от безгласния микрофон, но мощното пиринско присъствие показало, че външните обстоятелства не могат да развалят толкова важно събитие като сватбата и всички в нестроен, но мощен хор започнали да пеят и танцуват под дъжда, докато не станали вир вода.

Никой нямал резервен тоалет и дрехите изсъхнали по гърбовете на сватбарите, но танците и позитивната енергия спасили всички от настинка. Партито продължило с кумската ръченица и специалните подаръци, поднесени от кумовете Мирослава и Стоил на кумашините им Радослав и Станимира – кутия с три бутилки изискано вино, с послание първата да отворят при раждането на първата им рожба и да се постараят това да стане догодина, втората да отворят на розовата си сватба, която ще отбележат след 10 години от сватбата си, а третата – на сребърната си сватба след четвърт век. За златна сватба на кумашините си кумовете поднесоха златна монета с послание, изписано върху нея, и с пожелание парата да се предава на наследниците си като знак на фамилията.

Източник: Вестник Струма

 

Свързани новини

Сагата продължава, ново заседание по казуса „Томов“ в петък

vesito

Рецепта на деня: Палачинки с извара и стафиди

Regiona

Хороскопът за днес!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.