Благоевградската полиция измести патрулите си преди селата Покровник и Дъбрава

Благоевградската полиция измести патрулите си преди селата Покровник и Дъбрава така, че да освободят достъпа на жителите им до областния център на Пиринско без специален разрешителен режим. Проблемът, възникнал в събота с въвеждане на по-строги мерки в движението на хора в и извън областния град, бе сред важните теми, коментирани вчера на заседанието на кризисния щаб на Благоевград. Ограничението от събота предизвика горещо недоволство сред хората от двете села, а жители на Покровник бяха готови да блокират работата на патрула, но кметът им Недко Ангелов успя да потуши временно недоволството. Постът преди селото задължаваше хората и от селата Падеж, Лешко, Габрово и Дебочица да представят декларация, ако искат да отидат до града с мотивите за пътуването им.

Най-странното е, че пътниците в автобусите по линията номер 3 до Покровник не се проверяват от полицаите. На заседанието на щаба днес мотиви за преместване на полицейските постове, така че да се блокира свободният изход от общината към магистралата или главен път Е-79 , но жителите на селата да не се отцепват от общинския център, са изтъкнали кметът Р. Томов, представители на превозвачите от градския транспорт и на прокуратурата. От полицията обяснили, че сигнали за недоволство при тях няма постъпили до момента,пише струма бг.

Протестите на населението бяха насочени към кметовете за това, че необосновано са поставени в неравностойни условия спрямо жителите на селата Рилци, Бело поле, Изгрев, Делвино, Хърсово и Бистрица, до които няма ограничен достъп.

С решение на щаба предпазни маски и ръкавици на гражданите ще се раздават от екипите на оперативния щаб в сградата на общината. От утре до 7 април се набират и доброволци, които при нужда да се включат в акциите на общината и кризисния щаб за справяне в извънредната ситуация.

Свързани новини

Като на филм! Ето как спипали брата на Бербатов с дрогата

vyara

Продължава кампанията „Безлихвено плащане“ на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград

vesito

Кметът на Кюстендил съкращава 150 общински служители

desi

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.