Битовите потребители остават на регулирания пазар до края на 2025 г.

Битовите потребители остават на регулирания пазар на електроенергия до 31 декември 2025 г. Това реши ресорната комисия в парламента.

Критериите за енергийна бедност трябва да залегнат и в нашето законодателство, заяви Теменужка Петкова от ГЕРБ. Не се върви по пътя, включи се и Радослав Рибарски от ПП, който посочи, че към либерализирания пазар трябва да се върви стъпка по стъпка.

Без законова промяна няма как потребителите да излязат на свободния пазар, според ПП. Битът не трябва да излиза на свободния пазар, смята Георги Самандов от „Български възход“. Подобно нещо било опасно.

Председателят на КЕВР Иван Иванов подкрепя идеята битовите потребители да останат на регулирания пазар заради високите цени на енергоносителите.

Освен това е висок процентът на енергийно бедните у нас, а и нямало готовност да се даде такава дефиниция, според него.

Енергийният министър Росен Христов също застана зад инициативата. Оставането на битовите потребители на регулирания пазар е нужно, според него, защото това ще успокои хората.

Свързани новини

Ужас! Психично болен, въоръжен с нож преследва жители на цял квартал

bilyana

Валентина приземи самолет, за да се роди

vesito

Блокират живота със зелен сертификат

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.