Бизнесът интересът е по-силен от войната в Украйна

Според резултатите от проучване само четири от 168 японски компании, опериращи в Русия, са решили да напуснат пазара си след началото на войната в Украйна, съобщи агенция Киодо, позовавайки се на анализ на Teikoku Databank Ltd.

В процентно изражение това са 2,4% от японските предприятия. Рекордът за броя на компаниите, които напълно са спрели дейността си в Русия, принадлежи на Великобритания – около 48% от предприятията. Освен това 33% от канадските компании и около 29% от американските, които преди това са работили в страната, обявиха, че я напускат. „Разликата е, че японските фирми не са формулирали предварително подробни планове за излизане“, каза Teikoku Databank пред Kyodo.

Не само японските предприемачи не бързат да се откажат от руските печалби: в Италия броят на компаниите, които решиха да напуснат Русия, възлизаше на едва пет процента.

В началото на юни тази година Япония разшири списъка на приетите по-рано антируски санкции в светлината на събитията в Украйна, включително Руската селскостопанска банка и Московската кредитна банка. Преди това Токио въведе допълнителни ограничителни мерки срещу 398 лица и 28 организации от Русия. На 19 април те обявиха и забрана за внос на определени видове дървесина и машини и руски алкохолни продукти.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

БАБХ обяви огнище на птичи грип в Пловдивско

vesito

НС ще си губи времето с обречена декларация – тест за втория мандат

Regiona

Благовещение е! Един от големите пролетни празници

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.