Безспорен успех за НУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Банско

Начално училище ”Свети Паисий Хилендарски” гр.Банско вече е в списъка на иновативните български училища.

С решение на Министерски съвет то е включено в Списъка на иновативните училища за учебната 2020/2021 година.

Получаването на статут на иновативно училище е признание за усилията и и труда, които педагогическият колектив и цялата училищна общност полагат, за да постигнат по-високо качество на образованието на децата.

Това е и доказателство, че училището успява по най-добър начин да съчетава традиционните и модерните форми на образование и обучение.

Според директорката Евгения Тренчева, с иновацията „Приятелска ръка с песен и игра” ще се подобри микроклимата и приятелските отношения между децата, ще се намали агресията.

Иновативните училища са модел за изграждане на нова образователна парадигма, чрез която учениците подобряват образователните си резултати и повишават критичното мислене и творчество чрез иновативни образователни процеси, методи на преподаване, училищно лидерство и учебни стратегии.

Избраните училища трябва да създадат, развият и споделят материали, така че другите училища да могат да ги прилагат и адаптират.

Свързани новини

По време на епидемия: Ще останат ли 70 000 души без лекарска помощ в Гоце Делчев?

desi

Област Благоевград на осмо място в страната по чуждестранни инвестиции

vesito

Благоевградчанинът Димитър Калайджиев изпълни обещанието си към Веселка

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.