Безработицата нараства

Безработицата нарасна през последните месеци в резултат от действията на служебното правителство. В резултат България се различава от общата тенденция в страните от ЕС за спад на хората без работа.

През август безработицата в страната ни е 5,6%, обявиха от Евростат. Същата е безработицата и за юли.

Но през месеците май и юни тя е била по-малка – 5,5%. Оказва се, че през най-топлите месеци от годината, по време на управлението на служебния кабинет, безработицата е нараснала. И то при положение че тогава беше най-активният туристически сезон и хотелите и ресторантите на морето активно наемаха персонал.

По-съществен е ръст на безработицата спрямо миналата година. През август 2020 г. тя е само 5,1%. Една година по-късно, когато повечето страни по света вече излизат от кризата, породена от Covid-19, безработицата в България не намалява, а напротив – нараства.

В това отношение България се различава от останалите страни от ЕС. Освен у нас, само в Полша безработицата е по-голяма спрямо 2020 г. Във всички останали страни има спад на хората без работа.

Свързани новини

Тъжна вест! Легендарната Татяна Лолова почина от коронавирус

vesito

Локализиран е мъжът, изчезнал в Рила

vesito

ВЕЦ индустрията: Не пресушаваме реките и няма да строим в защитени зони

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.