Бездомно куче захапа пред общината музикант от Биг Бенд Благоевград

Бездомно куче нападна вчера на площада пред общината тромбониста в Биг Бенд Благоевград Стефан Креснички. Преди обяд музикантът минавал пред зала „22-ри септември“, когато без причина и без да е било провокирано, едно от лежащите наблизо 4-5 кучета се насочило бавно към него. „Помислих, че ще мине през краката ми и ще го настъпя, когато внезапно, без дори да подозирам, то ме захапа за крака. Инстинктивно с ръката го блъснах назад, не искаше да пусне, но успях да се отскубна от зъбите му.  Наблизо имаше едно момиче, което чистеше снега, което се уплаши, като видя какво става. Много съм ядосан, не може такова нещо да се случва на площада в областен град! Ако на мое място беше дете или жена, която да не може да реагира, какво се случва?! Не съм човек, който мрази животните, у дома имам и куче, и котка, но не е нормално опасни за хората животни да се разхождат по улиците и площадите! Искам природозащитниците, които на Нова година се надигнаха и бяха много активни в искането си да се забрани зарята и пиратки, че щели да се стресират кучетата, искам те да отговорят кой  ще ни защити нас, човеците, от помиярите?!“, афектиран бе музикантът и апелира общината да реагира, а от кучешкия приют да си вършат работата.

Сигналите за нападения от бездомни кучета в Благоевград са постоянни, около Нова година възрастен мъж алармира, че е бил нападнат без причина също в района на площад „Г. Измирлиев“ при стълбите към НТС, жалби има и от глутницата, която необезпокоявана се разхожда  в района на площад „Македония“, както и тази при Съдебната палата.

Източник: Вестник Струма

Свързани новини

Директорът на РЗИ: 60 човека от старческия дом в Благоевград са изследвани за коронавирус

desi

Харесвам аромата на българската роза и вкуса на българския мед, сподели Ищар в Благоевград 

vesito

Редно ли е!? Глобяват инвалиди в Благоевград, паркирали в „синя зона”, без бъдат предупредени за промени в правилата

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.