Банско ще си партнира с посолството на Сърбия в София

Кметът на Община Банско Иван Кадев се срещна с посланика на Република Сърбия доц.д-р Желко Йович.  Тя беше по инициатива на дипломата, който беше избрал Банско за кратка зимна ваканция.

На срещата между Иван Кадев и Н.Пр. Желко Йович бързо бяха установени лични приятелски отношения, които ще се разширят в сътрудничество в областта туризма, културата и спорта между Община Банско и Република Сърбия чрез посредничеството на дипломатическата мисия в София.

Иван Кадев сподели, че сръбските туристи са един от основните контингенти за Банско и активното взаимодействие със сръбското представителство в България е особено важно за туристическия бранш. „Радващо е, че броят на туристите от Сърбия се увеличава не само през зимата, но и през летните месеци. Тази тенденция трябва да се запази”, заяви той.

От своя страна,  Н.Пр. Желко Йович акцентира върху значението на развитието на добрите отношения  между двете съседни страни и прикани съгражданите ни да посещават туристическите дестинации в Сърбия.

След първата среща за установяване на отношения между ръководството на Община Банско и сръбското посолство, скоро ще последва работна, на която ще се изработи програма за сътрудничество.

 

 

Свързани новини

Общински съвет Банско прие важни решения

vesito

Нестандартно! Жители на Лешко амбицираха съселяните си да пазят чисто с …

vesito

Три екипа огнеборци гасиха пожара в Кърналово

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.