Банско ще си партнира с посолството на Сърбия в София

Кметът на Община Банско Иван Кадев се срещна с посланика на Република Сърбия доц.д-р Желко Йович.  Тя беше по инициатива на дипломата, който беше избрал Банско за кратка зимна ваканция.

На срещата между Иван Кадев и Н.Пр. Желко Йович бързо бяха установени лични приятелски отношения, които ще се разширят в сътрудничество в областта туризма, културата и спорта между Община Банско и Република Сърбия чрез посредничеството на дипломатическата мисия в София.

Иван Кадев сподели, че сръбските туристи са един от основните контингенти за Банско и активното взаимодействие със сръбското представителство в България е особено важно за туристическия бранш. „Радващо е, че броят на туристите от Сърбия се увеличава не само през зимата, но и през летните месеци. Тази тенденция трябва да се запази”, заяви той.

От своя страна,  Н.Пр. Желко Йович акцентира върху значението на развитието на добрите отношения  между двете съседни страни и прикани съгражданите ни да посещават туристическите дестинации в Сърбия.

След първата среща за установяване на отношения между ръководството на Община Банско и сръбското посолство, скоро ще последва работна, на която ще се изработи програма за сътрудничество.

 

 

Свързани новини

Емо Чолаков тръгна на психолог след смъртта на жена си

vyara

65-годишна жена открадна хранителни продукти от магазин в Благоевград…

vyara

Бивш президент на Реал Мадрид ,който преди година бе в Симитли е поразен от коронавирус

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.