Банско слави 24 май

Най-светлият и обичан ден в празничния български календар – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, събра на централния площад в Банско деца, ученици, учители и родители.

„24 май не е просто поредният официален празник – това е денят, в който всеки българин може да каже, че е горд потомък на нация, заемаща своето значимо място в историята на Европа. 24 май е символ на българското достойнство, традиция и духовност“, заяви в приветствието си заместник кмета Стойчо Баненски. Той подчерта ролята на възрожденците и просветителите от Банско и дълга на съвременните банскалии свято да почитат, развиват и обогатяват наследеното от предците.

Преди празничния концерт на сцената на площада, бяха връчени грамоти на ученици от всички училища в община Банско за отлични резултати в образованието и успешно представяне на областни и национални конкурси, олимпиади и състезания, в областта на науката през учебната 2020/2021 година, както и на учители и културни дейци със значителен принос в книжовно – образователното дело и духовния напредък на община Банско.

 

 

Свързани новини

Благоевградчанката Алекс Петканова взе важно решение за здравето си

vyara

“Хлапетата” със силни мачове на “Пандев къп”

vyara

/Видео/ Тежката артилерия на ОбС се включва в битката с ковид ! Съветника д-р Павлин Янкулски : Само твърда ръка и диктатура ще решат трагичната ситуация с корона вируса !
Вечерен час за ученици, изследвания по домове, доставка на храни и медикаменти за самотни и болни!

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.