Банско в очакване на британските туристи

Банско е сред топ дестинациите, които британците избират за своята зимна почивка. С тази констатация започна срещата, проведена между ръководството на Община Банско и Н.Пр. Роб Диксън, посланик на Великобритания в България. В срещата взеха участие още Пол Кларк, консул на Великобритания в България, Теодора Манева, вице-консул на Великобритания в България, представители на ЮЛЕН АД – концесионер на ски зоната, Областно управление на МВР – Благоевград, МБАЛ – гр.Разлог, туроператори, представители на туристическия бранш в Банско.
Основната тема на срещата бе свързана със сигурността по отношение на ковид мерките. От полицията бе дадена информация, че още от началото на зимния сезон се правят засилени съвместни проверки от органите на МВР и структурите на РЗИ по отношение спазването на всички въведени противоепидемични мерки в страната, включително и задължителната дистанция в местата за настаняване и заведения за хранене и развлечения.
Туроператорите, работещи на британския пазар, изразиха надежда, чес очакваната до дни заповед на Министерството на здравеопазването за отпадане на зелените сертификати за деца от 12 до 17 години, ще доведе до голям ръст в резервациите на туристи от Великобритания и особено през фервруари, когато е ученическата зимна ваканция.
Представителите на ски зоната увериха присъстващите, че вече две години стриктно спазват всички предписани от Министерство на туризма правила за прилагане на противоепидемичните мерки при извършване на туристическа дейност. И през настоящия зимен сезон са взети необходимите мерки за осигуряване на безопасно ползване на съоръженията в ски зона Банско.
Освен ситуацията с ковид, бе обсъдена и сигурността на туристите. От полицията увериха, че има засилено полицейско присъствие, както в района на ски зона Банско, така и в самия град и на всички входно-изходни артерии.
От Британското посолство благодариха на всички присъстващи за отзивчивостта и пожелаха успешен и безавариен сезон.

Свързани новини

/Видео/ Кметът Румен Томов обяви: 18 000 лв. трябва да плати общината в Благовград за клипче от 7 минути с качество на ниво „правено с мобилен телефон“
Томов за Камбитов: Мислех го за по-интелигентен!

vesito

Росен Желязков: Въпреки осигурените над 15 млн. лв. за ремонт на ГКПП „Станке Лисичково”, не се работи

vesito

Децата от група „Звънче“, филиал „Черниче“ на ДГ „Радост“ отбелязаха празника „Въведение Богородично“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.