Банско води най-добрите фрийрайдъри в Пирин

В първите пролетни дни на 2020 г. Банско отново ще бъде на световната спортна карта. От 20 до 22 март Ски зона „Банско” ще посрещне най-добрите фрийрайдъри в „Bansko Freeride World Qualifier”. Фрирайдът е стил на каране на ски и сноуборд извън пистите по естествен, необработен терен.

В последните години атрактивният стил става все по-популярен, а състезанията привличат все по-голям интерес. Целта на Freeride World Tour e да вдъхнови следващото поколение за изграждане на световна спортна общност, както и да се говори на глобално ниво за опазване и уважение към природата.

Перфектните природни дадености, изградената туристическа инфраструктура и натрупания опит в безупречната организация на състезания от най-високо ниво, поставят Банско в една група с елитните световни курорти, където се провеждат състезания от световната верига Freeride World Tour (FWT).

Състезанията ще са по склоновете на връх Тодорка от 2746 м н.в. Дължината на наклона е около 1000 м с денивелация 350 м или стръмност 30’-55’,пише кмета.бг. Зрителите могат да станат свидетели на майсторството на райдърите на 100 метра под горната станция на горния лифт в ски зона Банско – Бъндерица 2.

Свързани новини

Забраняват движението на джипове в района на Рилските езера

vesito

Изложба „Български средновековни костюми“ в Дома на изкуствата в Банско

vesito

ГЕРБ в Пиринско със серия от дарителски кампании

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.