Банскалийката Александра Клечорова защити успешно своя дисертационен труд

Александра Клечорова се яви на защита на 6 юни в Катедрата по български език към Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. Научното жури определи темата на дисертацията като „чакана и необходима“ за научните среди – за диалектологията, филологията, езикознанието.
Александра цитира в своя труд Сборника на братя Молерови, дипломната работа, превърната в книга на Даниела Велянова – „Ти от Банско ле си“, както и обширния труд на доц. д-р Радослав Цонев, който досега е направил най-пълното описание на банския диалект.
Д-р Клечорова започва работата си и изследванията върху диалекта още при писането на дипломната си работа за бакалавърската си степен, а след години труд – дисертационният труд придобива много по-големи мащаби и значимост за уникалния диалект, за историята на Банско и хората в града в полите на Пирин.

Свързани новини

Пребиха жестоко 48-годишен за 55 евро

bilyana

39-годишна отне предимсто и предизвика катастрофа в Благоевград. Има пострадал

bilyana

Таксиметрови шофьори излизат на протест!

desi

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.