Баба от село Ощава подкара 100 години!

Навръх Спасовден, най-старият жител на община Кресна, баба Павла Андреева Янева навърши 99 години и подкара  100-те. Баба Павла живее в „Езерец“, село Ощава, откакто се помни, а селскостопанската работа винаги я е държала на крака, но всяко нещо с времето си. Днес тя си спомня с умиление за отминалите години – тютюна и кърската работа.

 

По инициатива на кмета Баба Павла е дълголетница, точно като своите свекър и свекърва – дядо Никола (108 г.) и баба Мария (105 г.на община Кресна, г-н Николай Георгиев, при баба Павла и дъщеря й Здравка беше необичайно оживено и празнично. Освен синовете Иван и Любчо и внукът Никола, дошли за празника от Благоевград, на гости на столетницата, за да й честитят и да й поднесат подаръци, бяха кметът на Кресна Николай Георгиев и заместника му Валентин Стоичков.

„Да почерпиш гостите с благата ракия“, заръча баба Павла на дъщеря си, а сетне всички се залисаха в разговори за минали времена.

Да си ни жива и здрава бабо Павло, да имаме повод да ти донесем още подаръци на 110-тата годишнина, че тогава да ни разкажеш и за тайната на дълголетието!

Свързани новини

Община Банско в очакване на 24 май

vesito

Община Благоевград обявява свободна позиция за шофьор на ученически автобус

vesito

Пиян шофьор се опъна на полицаите и не даде кръвна проба, задържаха го

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.