/Аудио/ Един от факторите в БСП, бившият депутат Е.Костадинов призна: БСП не просто подкрепи, а практически издигна Румен Томов и беше представен като независим кандидат
БСП е поставена в ъгъла и няма полезни ходове, трябва да минимизира щетите, няма как да се извлекат  ползи и активи от ситуацията

На изборите преди година БСП не просто подкрепи, а практически издигна Румен Томов за кмет на Благоевград. Това призна политикът Емил Костадинов от БСП в ефира на предаването „Събития и личности“ по Радио Благоевград.

Той обясни,че не е бил изненадан от решението на КС по казуса с кмета. Конституционният съд вчера се произнесе, че разпоредба от Закона за местното самоуправление и местната администрация, свързана с прекратяване пълномощия на кметове при участие в търговски дружества, не е противоконституционна. Припомняме, че конституционното дело бе образувано по искане на тричленен състав на ВАС и на народни представители от БСП, за обявяване на противоконституционност на чл. 42, ал.1 т. 5. Делото има отношение към местния вот в Благоевград и случая с кмета Румен Томов.

„БСП трябва да анализира обстановката, аз се безпокоя, че БСП е закъсняла, трябваше да прави тези анализи още месеци назад, защото този изход от ситуацията, етапен изход ,беше очевиден, но така или иначе закъснели или не, този анализ трябва да бъде направен в БСП и тя да намери най- вярното решение“, каза Костадинов.

Според него БСП е поставена някак си в ъгъла и няма други ходове.

„Искам да подчертая, че независимо от тази ситуация, тя е резултат от едно необяснимо пренебрежение към законовите текстове, груба процедурна грешка, формална грешка, с което е нарушено изискването на закона, което поставя три изисквания. В рамките на месец след провеждането на изборите да прекратиш участието си в търговски дружества и в същия период да уведомиш респективно РИК и председател на съответния общински съвет. Бяха нарушени и трите изисквания на закона“, категоричен е още Емил Костадинов.

Източник: Радио Благоевград

Свързани новини

29 нови случая на коронавирус в Благоевградска област

vesito

Няма край! 175 новозаразени с коронавирус в Благоевградска област

vesito

Ужасът с коронавируса не свършва! 190 новозаразени в Благоевградска област

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.