АУБ премина на дистанционно обучение

Експертите от Регионалното управление по образование в Благоевград направиха проверка  във всички  училища в областния център по спазване на инструкциите за борба с коронавируса. Американският университет в града премина на дистанционно обучение, предаде БНР,

Към този момент в училищата са осигурени достатъчно дезинфектанти и препарати за лична хигиена, както и топла вода в санитарните помещения. Медицинските лица провеждат задължителния сутрешен филтър, като в някои училища са се подсигурили и с дистанционни термометри.

Около 15 процента са отсъстващите от училищата в Благоевград деца, сочат данните от проверката на образователното управление .

Студентите от Американският университет в Благоевград преминаха в двуседмична дистанционна форма на обучение. Лекциите и дискусиите се провеждат онлайн.

Българските студенти са освободени по домовете, а чуждестранните са в кампуса, където се изпълняват всички хигиенни мерки за недопускане на разпространение на коронавируса.

До края на седмицата засега е затворен и Югозападният университет.

Свързани новини

Последн данни от РЗИ-Благоевград за заразата

vesito

Как работеща майка от Благоевград се справя в извънредната ситуация?

desi

ОбС – Благоевград налага мораториум на строителството в зелени площи

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.