Атанас Пеканов: Работим 24/7, за да спасим Плана за възстановяване

„Има доста работа по текущата версия. Работим 24/7, за да го спасим”, заяви пред БНР в неделя Атанас Пеканов, служебен заместник министър-председател по управление на европейските средства по повод Плана за възстановяване и устойчивост.

Той изрази недоволство от нивото на амбиция на плана и посочи, че е заварил процеса в късна фаза.

„Планът не изпълнява в достатъчна степен амбициозните цели на Европейската комисия. Но целите на ЕК трябва да бъдат напаснати към обстоятелствата в България и да не вредят на нито един регион в страната. Няма да оставим европейските приоритети да бъдат по-силни от нашите национални… Целта ни е да направим средствата да се използват по ефективен технически начин“, обясни вицепремиерът.

„Основната ни отговорност е да преведем страната през този период на относителна политическа нестабилност и да гарантираме, че важните процеси се случват. Да гарантираме, че политическата нестабилност не се превръща в икономическа, която да повлияе на живота на хората. Затова всякакви проблеми и недобри практики от миналото, които могат да бъдат премахнати, са важни. Имаме задача да действаме почтено и отговорно. Нашата заявка е да върнем държавността“, каза Пеканов.

По думите му бъдещето е в науката и в иновациите и приоритетите са в технологическото развитие и по-доброто му използване.

„Имам притеснение заради проверките на проектите от миналото, но и притеснение на макроикономическо ниво. Имаме чувството, че евросредствата не ни помагат достатъчно да наваскаме“, допълни вицепремиерът.

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

Ужасяваща находка! Откриха труп на замръзнал певец от Благоевград

vesito

Старт на локдауна! 10 дни без училище, заведения, молове и големи магазини

vesito

ЧЕЗ Електро въвежда нова интегриране система за управление на взаимоотношения с клиенти

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.