Асфалтират пътя от село Катунци до храма на Преподобна Стойна

Ремонтът на пътя от село Катунци до църквата „Свети Георги” в село Златолист започна днес. Това стана факт след месеци забавяне заради високите цени на строителните материала, които замразиха дейността на фирмата. Месеци наред не се работеше на шосето, което трябваше да се асфалтира, да се постави хоризонтална и вертикална маркировка, да се монтират знаци и предпазна мантинела.

„Има осигурени пари и затова асфалтирането стартира. Години наред чакаме този ремонт, за да се стига по-лесно с коли и автобуси до храма на Преподобна Стойна, която за местните хора е светица. Дано парите стигнат за довършването на цялата пътна отсечка”, каза кметският наместник на Златолист – Иван Коричков.

През есента на 2020 година правителството отпусна 4 045 000 лева за реконструкцията на общинския път, който е с дължина 6860 метра.

Към момента е поставен само един пласт асфалт на 500-метровата улица в село Катунци, която води към църквата. Сега върви асфалтирането на отсечката от населеното място до църквата. Храмът в Златолист е притегателно място не само за местните хора, но и за много туристи. От десетилетия пътят Катунци-Златолист бе в тежко състояние и пътуващите по него бяха изправени пред редица неудобства.

Свързани новини

Зрелищно кукерско шоу в Благоевград на 5 януари

Regiona

Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР Благоевград

vesito

Енергийната криза разклати забраната за шистов газ в ЕС

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.