Армспорт клуб Банско с нова спортна зала

В наситения с разнообразни прояви Ден на спорта в Банско беше дадено ново начало на работата на един от клубовете, донесли много награди и отличия за състезателите в силовия спорт канадска борба. С водосвет в присъствието на кмета Иван Кадев, заместника му Костадин Атанасов и председателя на ОбС Димитър Русков, беше открита новата зала на Армспорт клуб Банско. В нея ще се подготвят 30 младежи на възраст над 13 години, с което канадската борба в Банско отново ще стане масов спорт.

Ръководителите на клуба, многократните шампиони Вероника Бонкова и Димитър Юлев не крият амбициите си да изведат Армспорт клуб Банско отново на челни позиции, както преди 20 години, когато банскалии печелеха всички призови места на състезанията, в които участваха. Краткосрочната им цел е да спечелят отборното класиране при юношите на Държавното първенство по канадска борба следващата година. Загряването вече е започнало с достойното представяне на борците от Банско на юбилейното 25 Държавно първенство преди дни. В него участва и председателят на клуба Димитър Юлев в качеството му на съдия.

 

Свързани новини

Баче Кольо празнува 70-годишен юбилей

vesito

Община Банско организира спортен празник под наслов „Спортувай с мен“

vesito

Най добрите биатлонисти на „Клуб по Биатлон Банско 2019“ в трескава подготовка за Световната купа

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.