Арестуваха гражданин след протест срещу откриването на почетно консулство на Сърбия в Благоевград

Арестуваха гражданин, който протестира с плакат срещу откриването на почетно консулство на Сърбия в Благоевград. Мъжът бе написал „19 май – черен ден за България! Просръбски преврат, Радев защо в Благоевград!“. Протестиращият вдигна плаката при официалната церемония, но цивилни полицаи набързо го изведоха и до напрежение или инциденти не се стигна.

Два часа преди откриването на консулството в общинския съвет пък ВМРО прочете своя протестна декларация, партията се опасява, че това консулство може да се превърне в ново сборище на българомразци.

За откриването на консулството в областния център пристигна лично посланикът на Сърбия у нас, Желко Йович. Той бе посрещнат от кмета на община Благоевград, Илко Стоянов.

Десетки представители на институции и граждани присъстваха на официалното откриване на почетно консулство на Република Сърбия в Благоевград. Това е второто почетно консулство у нас. Първото е в Пловдив, заяви от трибуната посланик Желко Йович. Консулството е тук, за да подкрепи, за да засили и да задълбочи връзките между двата народа,  приоритет ще бъде развитието на туризма, каза Йович. Консулството няма специална сграда, то ще се намира на адреса на общината.

Източник: в.ТРУД

Свързани новини

Къща пламна в село Зелен дол

vesito

„Фолклорна магия от Пирин” – спектакълът, който впечатли публиката по време на Международен куклен фестивал в Испания

vesito

Планирани присъединявания на нови клиенти на територията на област Благоевград, обслужвана от „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, за периода 21.04-24.04.2020 г.  

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.