Арестуваните висши полицаи отмъкнали печеливш тото фиш от възрастна жена

Задържаните висши столични полицаи отмъкнали тото фиш от възрастна жена. Тя подала жалба през януари за джебчийска кражба. Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

„След като жената слиза от трамвай, установява, че липсва портфейла й от който липсват пари, документи и тото фиш. В хода на разследването е установено, че жената играела в игрите на спортния тотализатор. След проведен тираж тя проверила пуснат от нея фиш и открила, че печели сумата от близо 12 000 лв. В тази връзка посетила тото пункт за да получи печалбата си. Обяснено й било, че сумата е по-голяма от 10 000 лв. и сумата ще бъде изплатена от централата на БСТ“, обяви Милева.
„Сигналът за кражбата бил докладван лично на шефа на 3 РУ, който я изпратил на свой колега – началник сектор в СДВР. Преписката по кражбата бил изпратена не по установения ред, директно с писмо от началника на 3 РУ“, каза още тя.
От събраните свидетелски показания категорично е установено, че зам.-началникът на 3 РУ е депозирал фиша и собствената си сметка с цел да получи печалбата,пише канал3.
„На 11 февруари относно случая е сезирана Софийска районна прокуратура. Разследването е възложено на следствения отдел. От вчера е започнала интензивна работа на следователи, извършени са претърсвания на двамата началници“, заяви зам.-районният прокурор Иво Илиев.
„При претърсването на кабинета на шефа на СДВР е открита преписка. Извършени са обиски, от шефа на трето РУ му е иззет телефона. Направен е и обиск на личния му автомобил. След събрани доказателства делото е докладвано в СГП, където прокурор се запозна с материалите и откри, че има достатъчно доказателства“, съобщиха още той.
Заместник-началникът на Трето РПУ в София и шеф на сектор в СДВР са привлечени към наказателна отговорност за вещно укривателство на пари, които са се опитали да изтеглят, но не са достигнали до тях. Единият е опитал да изтегли парите, а другият е помагач. Двете лица са задържани за 72 часа. В събота ще се разглежда мярката им за неотклонение „Задържане под стража“.
Директорът на „Вътрешна сигурност“ обясни, че е получил сигнал от директора на столичната дирекция на вътрешните работи.
„По отношение на случая, интересното е, че дамата, депозирала случая е възрастна, с недобро финансово състояние, която се грижи за малко дете”, обясни той.
Жената се е явила в българския спортен тотализатор е заявила, че печелившият фиш ѝ е бил отнет. Дори това не е попречило на полицая да се яви с него и да поиска печалбата от свое име
„Провеждат се действия по разследването да се установи как този фиш е достигнал до полицая. Въпросният тото фиш е бил в дамата. В последствие се озовава в зам.-началникът”, каза Милева.
„Системата има воля да се чисти от корумпираните си служители. Ние сме структура, която не се срамува да покаже недостатъците си“, добави още тя.

Свързани новини

Кола се запали на 20 км от София, движението е затруднено

bilyana

Борисов сменя зам.-министъра на екологията: Милост за никого няма

vesito

Без нов случай на заразата днес в Благоевград, 11 доказани в страната

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.