Антикорупционната комисия погна братя лихвари, отнема им имущество за над 36 бона

Антикорупционната комисия внесе иск за отнемане на имущество за над 36 хиляди лева на братя лихвари от Монтана, съобщиха от пресцентъра на Комисията.
Срещу братята Калин и Калоян Радулови се внасят искови молби в Окръжен съд-Монтана, които са на обща стойност 36 390.70 лв. Те са обвинени от прокуратурата за лихварска дейност и изнудване.
КПКОНПИ прие решения за внасяне на искови молби в окръжни съдилища в страната на стойност 7 384 493.82 лв. В тях е включена и стойността на 22 недвижими имота, както и на моторни превозни средства.
2 193 000 лв. се претендират от Румен Колев пред Окръжен съд-Силистра. Проверката на Комисията срещу него е започнала след обвинение от прокуратурата за това, че е избегнал плащането на данъци в особено големи размери.
Общо 12 недвижими имота се претендират от Веселин Христов, Радмил Ранов и Мартин Малпаси. Те са обвинени от прокуратурата за ръководство (Веселин Христов) и участие в организирана престъпна група за производство на наркотици и извършване на финансови операции без разрешително.
Исковите молби срещу Веселин Христов и Мартин Малпаси се внасят в Софийски градски съд, а срещу Радмил Ранов – в Окръжен съд-Кюстендил. Стойността на иска срещу Христов е 932 056.24 лв., като в него е включена и стойността на едноетажна жилищна сграда в София, идеални части от три апартамента и от един поземлен имот в столицата.
Исковата молба срещу Малпаси е в размер на 668 335.68 лв., а срещу Ранов – 505 658.23 лв. В Окръжен съд-Варна се внася искова молба срещу Лиляна Марикина, на стойност 609 086.19 лв.
Тя е обвинена от прокуратурата като участник в организирана престъпна група, действала с користна цел – въвеждане в заблуждение на гръцки граждани, че следва да преведат парична сума на полицейски служител, за да се осуети наказателно преследване срещу техни роднини. Срещу другите двама обвинени от прокуратурата участници в организираната престъпна група, КПКОНПИ внася искови молби в Окръжен съд-Разград.
От Данаил Илиев – обвиняем като ръководител на ОПГ, се претендира сумата от 229 244.89 лв., в която е включена и стойността на един недвижим имот и две моторни превозни средства.
Той е с обвинение и за това, че е склонявал лице към проституция. Срещу Диян Димов се внася искова молба на обща стойност 102 075.58 лв., в която са включени 1 недвижим имот и 3 моторни превозни средства.
В Окръжен съд-Варна се внася иск срещу Живко Димов на стойност 228 538.66 лв., като се претендират и два недвижими имота и три моторни превозни средства. Той е с обвинение от прокуратурата за участие в организирана престъпна група за разпространение на високорискови наркотични вещества.
От Гюлнар Сали се претендира сумата от 211 133.01 лв. пред Окръжен съд-Силистра. В исковата молба е включена стойността на 4 моторни превозни средства. Сали е с обвинение от прокуратурата за избягване на плащане на данъчни задължения в особено големи размери.
В Окръжен съд-Плевен се внася иск срещу Емил Шопов на стойност 169 264.63 лв., като в него е включена и стойността на две моторни превозни средства. Той е с обвинение от прокуратурата за това, че е монтирал техническо средство на банкомат, за да извлече информация за съдържанието на дебитни и кредитни карти.
Срещу Асен Симеонов се внася иск в Софийски градски съд на стойност 353 049.62 лв., а в сумата е включена и цената на един недвижим имот и един автомобил. Проверката на КПКОНПИ срещу Симеонов е започнала след уведомление за повдигнати две обвинения от прокуратурата за това, че е участвал в организирана престъпна група за получаване на подкупи за издаване на решения на ТЕЛК, като в групата са участвали и длъжностни лица.
В СГС се внася иск срещу Камелия Радева на стойност 448 200.97 лв. В качеството си на лице, заемащо висша публична длъжност – изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС), София, тя не е подала в срок годишната си декларация по ЗПКОНПИ. В такива случаи законът предвижда пълна имуществена проверка. Стойността на исковата молба е равна на установеното несъответствие между имущество и доходи.

Свързани новини

Гори новата къща на Ахмед Доган край Бургас

vesito

3-годишно дете с опасност за живота, разследват системно домашно насилие

vyara

Криминално проявен опита да изнасили 66-годишна жена

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.