Ангелкова пита за консултантските договори на кабинета, но без тези на ГЕРБ

Бившият министър на туризма и настоящ депутат от ГЕРБ Николина Ангелкова е задала куриозен въпрос до премиера Кирил Петков, съобщава “Сега“. Тя е поискала списък на обществените поръчки за консултантски и адвокатски договори, проведени от всички министерства и други държавни институции, както и от държавните фирми. От сканирания й в деловодството на парламента въпрос се вижда обаче, че тя на ръка е добавила, че въпросът й се отнася за периода след 12 май 2021 година, което е точно след падането от власт на правителството на Бойко Борисов.

Въпросът на Ангелкова започва с увод, че заради пандемията, „галопиращата инфлация“ и постоянно покачващите се цени, гражданите трябва да знаят, че парите им се харчат целесъобразно и при стриктно спазване на Закона за обществените поръчки.Писменият отговор на премиера Петков се очаква идната седмица.

Практиката да се наемат външни юристи и консултанти не е чужда на ГЕРБ. Само по едно от делата за „Еврофутбол“ НАП например е наела адвокат за 430 хил. лв., става ясно от съдебните регистри, припомня “Сега“.

В регистъра на обществените поръчки могат да се видят и други договори за юридически услуги. Столичната община има такъв от 2020 г. за 420 хил. лв. с ДДС за „предоставяне на специализирани юридически услуги в областите околна среда, строителство, енергетика, европейско финансиране, в т.ч. държавни помощи, публично-частно партньорство, търговско и административно право, по въпроси, свързани с изграждането и експлоатацията на Инсталация за комбинирано производство на енергия с оползотворяване на RDF“.

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

ЧЕЗ Разпределение инвестира в по-сигурно електрозахранване на Рударци и Кладница

vesito

Датските медии се обединяват в преговорите срещу американските технологични гиганти

Regiona

Умишлен пожар отново повреди кабел 110кV на ЧЕЗ Разпределение

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.