Аналогов срещу дигитален часовник – кой е по-добър?

Светът, в който живеем, е аналогичен по своето разположение. Когато наблюдавате характеристиките на природата, виждате, че има безкрайно много възможности. Като хора нашите сетива възприемат света около нас аналогично.

Има безкраен брой звуци, които можем да чуем, има безкрайни чувства, което можем да почувстваме, дори безкрайно количество цветове, които можем да видим (дори ако разликата е неразличима за окото). Няма определена граница, новите открития се правят постоянно.

Аналоговите сигнали служат като представяне, аналогия. Например, ако измервате височината си чрез врата и маркирате горната част на главата си с молив, това пространство между марката не сте вие, но е представяне на вашата височина.

Цифровият сигнал е напълно различен, тъй като съхранява информацията, получена под формата на цифри. Цифровите сигнали и обекти работят в сферата на дискретното. Възможните набори от стойности трябва да бъдат ограничени, между две до произволно число, но не и безкрайност.

Аналогов часовник срещу дигитален часовник – кой е по-добър?

Освен това най-често се използва аналогия, когато се позоваваме на неща, които не са дигитални. Аналоговият часовник е такъв, който представлява течението на времето, тъй като стрелките се движат около маркиран циферблат и колко стрелки са се преместили определя това колко е часът.

По същество това не е самото време, а негова аналогия. Знаете го, ако сте почитатели на часовници Ориент.

Разлики

Най-очевидната разлика между двата вида часовници е в тяхната форма на показване на часа. Докато аналоговите часовници обикновено показват времето чрез циферблати и стрелки, дигиталният часовник използва цифри през LED, LCD или VFD екрани.

След появата на цифровия часовник през 70-те години изглежда естествено да се очаква преминаване от аналогов часовник към по-футуристично изглеждащ апарат, който отговаря на идеята за напреднало бъдеще. Въпреки че цифровите часовници са по-точни при изчисляването на времето, аналоговите се считат за по-традиционни и все още се използват широко и до днес. Това определено ще продължи и занапред.

Аналогов и пак аналогов

Часовникът, както беше казано по-рано, използва часа, вторият часовник на циферблата и диаметъра с часовите маркери, които могат да бъдат толкова прости, колкото точки, цифри, римски цифри и т.н.

Аналоговите часовници се считат за по-традиционни и приети в съвремието и се съчетават добре с повечето случаи. Това обикновено са любимите джаджи на хората, които обичат класическите аксесоари.

Плюсове и минуси

Аналоговите часовници имат по-класическа и антична привлекателност;

Аналоговите часовници се предлагат в различни дизайни и форми;

Аналоговите часовници са по-подходящи за някои специални събития и всякакви други поводи;

Аналоговите часовници са по-трайни поради по-твърдите си материали;

Аналоговите часовници нямат разнообразни функции като аларми, които лесно се намират в цифровите видове;

Аналоговите часовници обикновено имат висока икономическа стойност от цифровите часовници.

Фактори, които да имате предвид при покупка

Предпочитание и личен стил: Важно е да направите избор въз основа на личните си предпочитания, а не след това въз основа на чуждото.

Четенето на часовника: Аналоговите часовници не са толкова лесни за четене, така че ако часовникът е за дете, по-добре е да изберете дигитален часовник.

Целта на закупуването на часовник: Като спортист, който иска да получи часовник, за да подобри представянето си, може да искате нещо с повече функции.

Какъвто и избор да направите, най-важното е той да бъде въз основа на вашите лични нужди и предпочитания, а не заради това, че нещо е модерно. Помнете: удобството ви е на първо място!

Повече информация ще получите тук: Какво е аналогов часовник?   – Модерният блог за часовници – Timedix.

Свързани новини

Мишо Шамара за безредиците в САЩ: Живели сме и в по-тежки времена (ВИДЕО)

Regiona

Камила наричала Меган „егоистична палавница“

Regiona

Зодиите, които оценяваме, само когато ги загубим

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.