Американския университет в България откри новата академична година 

Американския университет в България (АУБ) откри новата академична година.

Традиционният пикник се състоя на открито при безпрецедентни мерки за безопасността на студентите, служителите и академичния състав.

В последните месеци служителите и преподавателите в Американския университет в България работиха усилено, за да се подготвят за началото на новата учебна година, оценявайки редица възможни сценарии за подкрепа на студентите.

Да се осигури висококачествен образователен процес в безопасен кампус е основен приоритет на АУБ.

За да се сведат до минимум рисковете от COVID-19 от есента на 2020 г. се прилагат политики, които президентът на АУБ може да удължи до пролетта на 2021 г., ако е необходимо.

Решението е обучението да продължи в три типа курсове – присъствени, хибридни и онлайн.

В присъствен курс повечето студенти физически ще посещават часове в залите на кампуса, като има въведено ограничение за максимум капацитет, за да се гарантира социалното дистанциране от 2 метра между присъстващите.

В хибридните курсове ще се редува присъствие на място и онлайн, а онлайн курсовете ще се провеждат изцяло онлайн.

„Щастливи сме, че университетът е предпочитан от изявени млади хора от различни региони на света със сериозни академични успехи и разностранни интереси“, посочва д-р Дейвид Еванс, в.и.д. президент на АУБ.

„Това ни мотивира да им предоставим максимум възможности за развитие, следвайки най-добрите практики на американкия стил на обучение liberal arts.

Тази година ще бъдем гъвкави за постигането на пълноценен учебен процес – с присъствени, хибридни и онлайн курсове в зависимост от практически непредвидимите обстоятелства.

Подготвихме се много добре: взели сме стриктни противоепидемични мерки. В същото време полагаме усилия да запазим неповторимата атмосфера на общуване и изяви на кампуса“.

Ръководството на АУБ е убедено, че за студентите годината ще бъде изпълнена с много труд, знания и интересни събития сред неповторимата общност на университета.

 

Свързани новини

Септември Симитли спря тренировките

vyara

/Видео/ Митрополит Серафим отслужи молебен, общинари, съветници и представители на политически партии се поклониха пред паметника на Гоце Делчев

vesito

Край на сагата! Бизнесът се отказва, кочинки няма да има! Благоевградски адвокат с гневно писмо до Томов: Не е време за кебапчета и пиянски сбирки!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.