Актриса осъди шуменския театър за незаконно уволнение

Актрисата Мария Григорова осъди на последна инстанция Драматично-кукления театърДза незаконното си уволнение. Върховният касационен съд потвърди решението на окръжните магистрати в града.

Преди Григорова дело срещу уволнението си спечели и бившият актьор в театъра Милен Димитров.

Още на предишна инстанция съдът е определил уволнението на актрисата за незаконно, поради което постановява да бъде възстановена на заеманата длъжност, а театърът е осъден да й плати сумата от 3905 лева обезщетение за периода от 7.02.2019 г. до 10.07.2019 г.

Съдебните дела, които води Мария Григорова бяха поредният епизод от сагата в шуменската театрална трупа след серия от уволнения на актьори, които не се вписвали в концепцията на новия тогава директор Димитър Димитров. Григорова беше освободена с мотив съкращаване на щата, но повод за успешното оспорване, както и в случая на Милен Димитров е това, че директорът не е извършил подбор – задължителен, когато се прави съкращение на персонал, пише „Телеграф“.

Преди уволнението на Григорова и Димитров, директорът се освободи от деветима други актьори. След като спечели делата си Милен Димитров, който сега е в театъра в Русе, обяви, че сегашният директор Димитър Димитров трябва да бъде уволнен заради вредите, които нанася на държавата и община Шумен с незаконните си действия.

Източник: pik.bg

Свързани новини

Хороскопът за днес!

vesito

Как да не качваме килца при работа на бюро

Regiona

Супер бяла боя може да замени климатиците

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.