Адвокат с призив до шефа на КАТ-Благоевград

Адвокат от Благоевград изпрати писма до две учреждения в града. Георги Михайлов, д-р по „Теория на държавата и правото. Политически и правни учения“ и адвокат към Адвокатска колегия-Благоевград отправи призив до  началника на КАТ-Благоевград и началника на Второ РУ при ОДМВР-Благоевград.

Той е свързан с  поставяне на българското национално знаме пред сградата на КАТ-Благоевград и Второ РУ при ОДМВР-Благоевград, съгласно чл. чл.16, ал. 1, т. 1 от Закона за държавния печат и националното знаме на Република България.

Ето какво пише в писмото:

 

Уважаеми г-н Началник,

Обръщам се към Вас в качеството Ви на ръководител, който е призван да управлява държавно учреждение според интересите на българските граждани и българското законодателство. За да не забравяте за този най-важен ориентир при осъществяване на служебните Ви задължения, както и задълженията на служителите от системата на МВР, законодателят е предвидил императивно пред или върху сградата на всяко държавно учреждение да бъде поставено националното знаме (чл.16, ал. 1, т. 1 от Закона за държавния печат и националното знаме на Република България).

Пред входа на управляваното от Вас учреждение, от лявата страна на сградата, при заставане срещу нея, са разположени две метални носещи тела, които имат за предназначение именно разположението на знамена. Двете носещи тела към настоящия момент стърчат без знамена, а там трябва да бъде разположен българският трибагреник.

Знамето на Република България е национален символ, който изразява независимостта и суверенитета на българската държава (чл. 15, ал. 1 от Закона за държавния печат и националното знаме на Република България). Наред с герба и химна на България, знамето е един от най-ярките символи на единство и държавност за българите. В нашата история знамето е светиня, вдъхновила редица славни събития, героични победи и саможертви. В музеите на Родината ни има редица турски, румънски, сръбски, руски и гръцки пленени бойни знамена, но никъде по света няма пленено в битка българско знаме! Това гордо постижение се дължи на чудесата от храброст и постелята от тела на знайни и незнайни български герои, защитили честта на Родината в лицето на съхраненото въпреки премеждията и неопетнено българско знаме.

Вдъхновяващ пример за героизъм, показващ благоговението на българите пред националния трибагреник, се съдържа в приложения към настоящето писмо разказ за подвига на подполковник Марин Куцаров.

Българското национално знаме е символ на държавност и законност, установени от името и според интересите на българския народ. То е вдъхновение за всеки българин, който работи за общественото благо.

Нито едно българско учреждение не може да действа според законоустановеното си предназначение и в името на обществения интерес, ако пренебрегва вечните ценностни ориентири за народа си. Едни от най-значимите ценности за българина са любовта и верността към родината, които символично се олицетворяват чрез гордо развятото национално знаме.

Уважаеми г-н Началник,

Водим от горните съображения, в настоящето отворено писмо заявявам пред Вас призив да бъде поставено българското национално знаме на предвиденото видно място пред сградата на управляваното от Вас държавно учреждение.

 

 

Свързани новини

Горяха складове в частната зеленчукова борса край Кърналово

bilyana

Председателят на ОбС – Благоевград Андон Тодоров отмени насрочената за 31 август сесия за 11 септември

vesito

Планират се нови програми за саниране на жилищата

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.