Агресия: Пътник потроши с чук автобус на градския транспорт

Агресия и материални щети в автобус на столичния градски транспорт – шофьор отказва да отвори вратите на мъж, изпуснал спирката си. Пътникът напада водача с чук, след което чупи няколко от прозорците на превозното средство. При инцидента няма пострадали, съобщават от полицията.

Случката се разиграва на бул. „Г. М Димитров“, около 17:30 ч. в неделя. По думите на свидетели всичко започва, защото пътникът си изпуска спирката, съобщи БТВ.

„Предполагам мъжът, който така агресира, според мен искаше да слезе на тази спирка, но предполагам забрави, не знам, не следях тогава. Но после видях, че се кара с шофьора на автобуса и почнаха да се бият. Стигна се до бой, почнаха да се хващат за врата и да се бутат“, разказва свидетелят.

Друг мъж от пътниците прави опит да ги разтърве. „Те спряха да се бият, обаче мъжът не знам защо мисля, че беше пиян или дрогиран, реши да нападне и човекът, който не му беше направил нищо, го заплаши. След което извади чука и почна да заплашва всички в автобуса като цяло. Извади чука от страничния си джоб – предполагам е строител или някакъв такъв предполагам“, разказва още свидетелят на случилото се.

Реши да почне да чупи прозорците и вратите на автобуса. Счупи средната, след това предната, накрая всички хора бяха… Страх имаше в автобуса. Накрая шофьорът реши да отвори вратата, така че да слезе човекът. Той излезе и тръгна да бяга, разказва още очевидецът.

Директорът на гараж „Малашевци“ Кирил Георгиев, обясни, че по данни на водача вчера малко след 17 ч. по автобусна линия 280 в посока от Студентски град към Софийския университет, потегляйки от спирката на Националната онкология, вижда, че пътник отваря грубо страничното стъкло и го уврежда. „Пътникът започва да крещи: „Спри автобуса, отвори вратата“. Вади строителен чук и чупи дясното крило на втора врата“, обяснява Кирил Георгиев.

По думите му водачът вече е направил десен завой по булевард „Г.М. Димитров“ и спира на следващата спирка – Техническата библиотека. Буйстващият пътник се отправя към водача и отново крещи. Чупи и дясното крило на първа врата, шофьорът отваря вратата, пътникът слиза и бяга в неизвестна посока.

Щетите по автобуса са на стойност стотици левове, има две счупени крила на врати. Столична община постоянно инвестира в обновление на автопарка и при подобни вандалски прояви автобусът трябва да престои поне две седмици в сервиз, за да се отстранят щетите. През това време се пускат стари автобуси и в крайна сметка страдат съвестните пътници, отбелязва директорът на гараж „Малашевци“.

Записите от камерите в автобуса са свалени и са предадени на компетентните органи.

При инцидента няма пострадали. Нападателят е избягал. На място бе извършен и полицейски оглед.

Свързани новини

Откриха труп на българин в Лондон

vyara

/Видео/ Вижте го! Момиче от Китай, студентка на благоевградската преподавателка Люба Атанасова, с трогателни истории, свързани с коронавируса

vesito

Учителка от Благоевград, преподаваща физика и химия на български, английски и френски, грабна престижна национална награда

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.