Агресия! Момче удря и влачи момиче за косата

Клипът, разпространен в социалните мрежи, предизвика вълна от възмущение

Брутален случай на агресия между деца! Клип, на който се вижда как момче нанася побой над момиче в Кубрат, предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи.

Кадрите са заснети от свидетели на побоя, вероятно съученици на момчето, посред бял ден, в парк в града. Момчето удря и влачи момичето, което по информация на NOVA е със специални потребности и може би затова не успява изобщо да се защити.

Вчера този клип беше изпратен от десетки зрители, беше и многократно споделян в социалните мрежи. Директорът на Център за образователна подкрепа Добринка Добрева обясни, че момичето се чувства здравословно добре, но има психическа травма. По думите ѝ детето е разтревожено от факта, че този случай ще се разчуе.

Директорът на СОУ „Христо Ботев“ Росица Христова обясни, че тежкият инцидент е станал в неделя и потърпевшата не е споделила с никого за станалото.

По думите на представителя на МВР в Разград Илияна Георгиева двете замесени момчета нямат навършени 14 г., а потърпевшата е 17-годишна. „Момчето, което е нанесло побоя, се води на отчет в детска педагогическа стая. Миналата година е трошил прозорци в местното СПТУ. Има наложена възпитателна мярка, която се осъществява от местна комисия – предупреждение и посещение на редовни беседи с психолози“, заяви тя.

Директорът на ДСП – Кубрат Росица Калинова обясни, че родителите са тези, които заемат основно място в развитието на децата. Тя уточни, че институциите трябва да реагират в такива моменти. „Клипът потресе обществеността в града. Това дете вероятно копира семеен модел, но не познавам семейството. Свикахме мултидисциплинарен екип, с който обсъдихме нашата реакция. Регистрирали сме три сигнала, защото нямаме само едно дете в риск – останалите също са в опасност. Ако не окажем подкрепа на майките, по-нататък нещата ще се влошат“, каза Калинова.

Свързани новини

/Видео/ Тъмни сделки в Благоевград?! Кирил Добрев призна за договорка между БСП и ДПС! Доказа се, че Румен Томов не е независим кмет!
К.Паскалев: Зедно с БСП помагах на Р.Томов да стане кмет!

bilyana

Скандал! Ученички забогатяват от платен секс

vyara

Намериха прострелян бивш шеф на ВиК

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.