Абсолвенти от три випуска на ПИФ получиха дипломите си 

Бакалаври и магистри от випуските 2018/2019 г., 2019/2020 г. и 2020/2021 г. на Правно-историческия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ получиха дипломите си за висше образование. Тържествената церемония се провежда в година, в която факултетът отбелязва своята 30-годишнина.
Приветствие към дипломантите, завършващи специалностите „Право“, „Международни отношения“, „Публична администрация“, „Национална сигурност“, „Връзки с обществеността”, „История”, „Архивистика и информационна сигурност“ и „История и археология“, отправи деканът на факултета доц. д-р Николай Марин.
„Вие сте бъдещето на България. От Вас зависи каква ще бъде България и дали нашето общество ще стане по-модерно, по-демократично, по-справедливо и по-проспериращо. От Вас зависи дали публичните институции ще бъдат ефективен инструмент за гарантиране на интересите на българските граждани и на гражданите на Европейския съюз. От Вас зависи дали и доколко Република България ще се наложи като признат и авторитетен политически и културен фактор в Югоизточна и Централна Европа“, с тези думи доц. Марин се обърна към абсолвентите. Той им пожела здраве и успешна професионална реализация.
Дипломите на отличниците връчи проф. д-р Ангел Димитров – дипломат от кариерата, първи извънреден и пълномощен посланик на България в Скопие и съпредседател на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по историческите и образователни въпроси на България и Северна Македония. Проф. Димитров пожела на абсолвентите да бъдат любознателни, отговорни специалисти в своята бъдеща работа и достойни българи.
Поздрав от името на дипломантите поднесе Мариус Мариянов – отличник от специалност „Право“. Сред абсолвентите, които се дипломираха с най-висок успех са и Марио Василев – специалност „Национална сигурност“, Миглена Иванова – специалност „Публична администрация“, Любослава Георгиева – специалност „Връзки с обществеността“ и Габриела Станкова – специалност „Международни отношения“.

Свързани новини

Онкологията в Благоевград с нов апарат за лечение на кожни карциноми и заболявания на опорно двигателния апарат

vesito

Разлог посрещна силови атлети от цялата страна

vesito

Представят фотоизложбата на открито „Нашето Банско – кръстопът на православието и духовността“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.