За туризма Русия не е единственият пазар

0

Русия и Украйна са важен, но не и единствен пазар за българския туризъм, заяви ресорният министър Николина Ангелкова  на фона на силните притеснения в бранша за предстоящия летен сезон и обилните политически коментари по темата. „Числата варират от 20% до 80% спад на руски туристи, но нямаме средна представа.

Тенденцията не е от вчера, а от година и половина”, коментира Ангелкова. Тя цитира статистически данни на руските туроператори, които отчитат драстичен спад в интереса и към други традиционни дестинации за руснаците като Египет, Турция, Израел. „Очаква ни пълен с предизвикателства туристически сезон.

Нека се фокусираме върху работата си и върху това, което можем да предложим, а не върху това, което можем да изгубим”, призова министърът на туризма.

Тя обясни, че отливът на руски туристи се очаква да бъде компенсиран от засиления интерес от страна на западноевропейски туристи. „Очаква се 5% ръст на туристите от Германия, с 40% увеличение на гостите от Литва и Латвия, с 5-10% от съседните балкански държави Сърбия, Гърция и Турция“, изброи министърът. Информацията е новини бг.

l

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!