Ген. Румен Миланов: Oтношението на обществото и на политическия елит към протестите на полицаите e несправедливo

0

Не може да казваме „Браво“, когато протестират студентите, а когато полицаите излизат на манифест да ги осъждаме, смята Миланов

Днес хиляди служители в сектор „Сигурност” продължиха да негодуват срещу предвидените реформи на правителството в сектора на МВР, като излязоха на национален протест пред сградата на Народното събрание в столицата. Към протеста се присъединиха полицейски служители от различни градове в страната, сред които – Благоевград, Златоград, Рудозем, Мадан, Пловдив, Бургас, Варна и др.

От дни общественото мнение по този въпрос е раздвоено – едни подкрепят служителите на реда, и смятат, че те имат право на социални придобивки, други обаче, не осъждат протестите, защото органите на реда би трябвало да отстояват правата си по друг начин.

В тази връзка пред frognews, генерал Румен Миланов заявява, че при провеждането на протестни акции, гражданите трябва да са информирани. Той определя отношението на обществото и на политическия елит към протестните акции на полицаите като несправедливи. Според него всички трябва да бъдат третирани еднакво, и е недопустимо, „когато студентите блокират Орлов мост да казваме „Браво”, а когато полицаите излизат на манифест да негодуваме и да ги осъждаме.“

Според бившия шеф на НСО върховенството на закона е от ключова важност. Той заявява, че полицейските служители, които са извършили незаконни протестни действия трябва да си понесат последствията, също както и всички останали, които са протестирали неправомерно в миналото.

Бившият полицейски шеф смята, че претенциите към работата на силите на реда са основателни, тъй като „полицията непрекъснато намалява капацитета и ефективността си през последните години”, но е недопустимо правителството да отнема социалните придобивки на полицаите със закон за бюджета. Според Миланов единствено решение на кризата в МВР е търсенето на взаимен компромис.

ИА “REGIONA.BG” припомня, че по-рано тази сутрин вътрешният министър Румяна Бъчварова обяви, че правителството ще оттегли текстовете от закона за държавния бюджет, които бяха внесени изненадващо и провокираха полицейски протести. Засега обаче това са само обещания, тъй като чисто процедурно няма как тези текстове да изчезнат от вече внесения законопроект.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!