Ген. Румен Миланов: Oтношението на обществото и на политическия елит към протестите на полицаите e несправедливo

0 144
0
0

Не може да казваме „Браво“, когато протестират студентите, а когато полицаите излизат на манифест да ги осъждаме, смята Миланов

Днес хиляди служители в сектор „Сигурност” продължиха да негодуват срещу предвидените реформи на правителството в сектора на МВР, като излязоха на национален протест пред сградата на Народното събрание в столицата. Към протеста се присъединиха полицейски служители от различни градове в страната, сред които – Благоевград, Златоград, Рудозем, Мадан, Пловдив, Бургас, Варна и др.

От дни общественото мнение по този въпрос е раздвоено – едни подкрепят служителите на реда, и смятат, че те имат право на социални придобивки, други обаче, не осъждат протестите, защото органите на реда би трябвало да отстояват правата си по друг начин.

В тази връзка пред frognews, генерал Румен Миланов заявява, че при провеждането на протестни акции, гражданите трябва да са информирани. Той определя отношението на обществото и на политическия елит към протестните акции на полицаите като несправедливи. Според него всички трябва да бъдат третирани еднакво, и е недопустимо, „когато студентите блокират Орлов мост да казваме „Браво”, а когато полицаите излизат на манифест да негодуваме и да ги осъждаме.“

Според бившия шеф на НСО върховенството на закона е от ключова важност. Той заявява, че полицейските служители, които са извършили незаконни протестни действия трябва да си понесат последствията, също както и всички останали, които са протестирали неправомерно в миналото.

Бившият полицейски шеф смята, че претенциите към работата на силите на реда са основателни, тъй като „полицията непрекъснато намалява капацитета и ефективността си през последните години”, но е недопустимо правителството да отнема социалните придобивки на полицаите със закон за бюджета. Според Миланов единствено решение на кризата в МВР е търсенето на взаимен компромис.

ИА “REGIONA.BG” припомня, че по-рано тази сутрин вътрешният министър Румяна Бъчварова обяви, че правителството ще оттегли текстовете от закона за държавния бюджет, които бяха внесени изненадващо и провокираха полицейски протести. Засега обаче това са само обещания, тъй като чисто процедурно няма как тези текстове да изчезнат от вече внесения законопроект.

Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!