Наплив от туристи радват хотелиерите в Огняново

0

Наплив от туристи радва хотелиери и ресторантьори в гърменското село Огняново. С началото на пролетта интересът към курорта е засилен и води тук не само нашенци, но и чужденци.

Над 90% от легловата база в населеното място е вече е заета за Гергьовден. Най-много ще са гостите от страната, но ще има и доста гърци. „Курортът ни разполага с над 1000 легла. Преди повече от година бе ремонтиран профилакториумът, който е най-луксозният в региона.

Там се предлагат СПА процедури, всякакви екстри. Няма да има нито едно свободно място вечерта на 6 май в селището ни. Всеки иска хем да отдъхва, хем да ползва лечебната сила на нашите минерални извори“, твърдят хотелиери.

Заради интереса на туристите към населеното място доста местни жители зарязаха тютюнджийството и се захванаха с хотелиерство. В курорта са изградени над 15 хотела, почти всяка къща предлага стаи за нощувки.

От година на година гостите се увеличават. Лековитата вода дава поминък на местното население. Тя е известна още от римско време. Изворите са с отлични целебни качества и лекуват куп болести.

Предимството на курортното селище са ниските цени за нощувки. Може да се намери легло за 10-12 лева на вечер. В някои хотели се спи само за 15-20 лева, а в цената е включена и закуска. Затова и по-бедните гърци атакуват Огняново.

Те предпочитат този курорт пред морето. Повечето хотелиери са направили оранжерии, в които растат екологично чисти домати, краставици, картофи. Целта е гостите да се хранят здравословно. По информация на вестник „Стандарт“.

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!