Тодор Танев – против кандидатурата на Meглена Кунева за министър на образованието!

0

Танев ще подаде оставка следващата седмица и ще остане в кабинета като съветник на премиера

„Не особено“. Така отговори проф. Тодор Танев в предаването „120 минути” на въпроса одобрява ли номинираната за министър на образованието на Меглена Кунева. Той уточни, че Кунева е просветен човек, има дар слово, но не познава системата на образованието и не е ясно дали има подкрепата на целия Реформаторски блок.

Бойко Борисов поиска оттеглянето на Танев преди три дни. Междувременно Реформаторският блок номинира Меглена Кунева за поста, но все още не е ясно дали кандидатурата й е приемлива.

Най-накрая се състоя и срещу между Борисов и Танев, на която двамата се разбраха, че Танев ще подаде оставка следващата седмица и ще остане в кабинета като съветник на премиера. Министърът в оставка иска да стане съветник, защото иска да довърши проекта за възраждане на професионалното образование в България. Иска да проведе и организираната от него среща на министрите на образованието на страните от Европейския съюз.

Професор Танев намекна в интервюто, че умишлено е предизвикал скандала с думата „съжителство” за Османския период, за да върне термина „робство”. На въпроса дали е обиден, той обяви: „Моята личност няма значение”. По думите му с Борисов вчера са говорили само за проекта, не е ставало въпрос за извинения.

 

0
0
Други новини

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

error: Съдържанието е под закрила на Авторското право!