Обърнете внимание на афтите, защото предсказват..... Избрана

Едва ли има човек, който да не страда от афти в устата поне веднъж през живота си!

Според световната статистика приблизително 20% от населението на земята има системно този проблем, тоест тези образувания са се превърнали в хронично страдание. Обикновено те не създават проблеми с изключение на редки случаи, в които появата им е придружена с болка или обилно кървене. Затова и повечето от хорта свикват с тях и не ги лекуват, а чакат да отминат от само себе си, което се и случва.
Афтите, макар и да не спадат към тежките заболявания подсказват сериозни проблеми в човешкия организъм. Във всички случаи те са признак за отслабнала имунна система, пише Монитор. Това е и причината след тежко инфекцизно заболяване те да се появяват. Същевременно тези мехурчета в устната ни кухина показват още, че не се храним правилно, витамините ни са в дефицит, у нас назрява някаква инфекция, която скоро ще се прояви. Афтите дори могат да съпътстват проява на сериозни заболявания от рода на сифилис.
Добрата устна хигиена е първо условие, за да не се появяват те.
Лечението им, освен с лекарствени препарати за мазане, може да се осъществи и с промивки и жабурене с разтвор от хлебна сода и сол в равни количества по половин чаена лъжичка, разтворена в две чаши хладка преварена вода. С разтвора се правят чести промивки на устната кухина чрез жабурене.


За тази цел може да се ползва и отвара от лайка и дъбова кора с щипка сода. Тези рецепти работят в случаите, когато афти в устата причиняват различни патогенни микроорганизми и раничките имат бяло покритие.
Ако те са ярко червени и от време на време кървят, става дума за прояви на херпес и тогава само с промивки проблемът не може да се разреши ефективно. В такива случаи се прилага комплексна терапия, в която към описаните разтвори се добавят противовирусни препарати и масло от зърнастец за обработка на проблемното място.


Често афти в устата се появяват при остър или хроматичен стоматит: тогава раничките имат вид на червени втвърдявания с бял налеп. Ефективно действат отвари от невен за изплакване, или билкова запарка от мащерка, бяла върба, суха дъбова кора, лайка, листа от бреза, цвят от липа и невен. Препоръчва се и изплакване на устата със смес от вода и сок от прясно настърган хрян в съотношение 1:1.
При афти да се избягват пикантните и горещите храни, като се предпочитат супите и лесносмилаемите храни.
При деца афтите, освен слаб имунитет, могат да се появят и в резултат на стрес, наприер тръгване на детска градина или на училище. Понякога те са разположени в гърлото и могат да бъдат сбъркани с гнойна ангина. Затова, лечение с природни методи на деца не се препоръчва. Забележите ли афти в устата на малчугана или бебето, потърсете помощта на педиатър./сн.езине бг/

 

Оставете коментар

САЙТЪТ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НАПИСАНИТЕ КОМЕНТАРИ!
Публикуване на линкове и добавяне на HTML не се допуска!

Информационна агенция "Региона Бг" представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

ТУРИЗЪМ & ЗДРАВЕ

Д-р Пеев извършва консултации  в DENTA CLINIC в четвъртък

Д-р Пеев извършва консултации в DEN...

Понеделник, 25 Септември 2017 10:37
Български курорт е в топ 10 за най-добри ски курорти в света

Български курорт е в топ 10 за най-...

Понеделник, 18 Септември 2017 16:45

ЛЮБОПИТНО

Астропрогноза: Близнаци - ще се чувствате супер, Козирог - бъдете по-инициативни

Астропрогноза: Близнаци - ще се чув...

Понеделник, 25 Септември 2017 08:53
Служителка при нотариус грабна 5 000 лв. от лотарията

Служителка при нотариус грабна 5 00...

Неделя, 24 Септември 2017 13:46
Звездите за днес: Лъв - радвайте се на живота, Козирог - приятен ден

Звездите за днес: Лъв - радвайте се...

Неделя, 24 Септември 2017 09:01

ОТКРОВЕНО