Банско разчита на македонските и гръцките туристи за Великден!

Туристи от Гърция, Република Македония и България очакват в Банско за Великденските празници

Повечето от тях вече са направили резервации. Много от посетителите са избрали курорта ,защото съчетават празника с каране на ски преди приключването на сезона.
Според хотелиерите много от туристите са направили резервации в курорта още през март месец. Най-предпочитани за почивните дни около Великден са пакетите за период от 2 до 5 дни, информира БНТ, читиран от Труд.

„Има голям интерес на организирани туристи от Македония и вече индивидуални туристи от други страни. Естествено главно от България, но българите обикновено искат в събота вечер да са си в къщи, но неделя и понеделник очакваме и те да дойдат“, каза Янка Рахова, хотелиер.

Атрактивни оферти и участие на туристите във великденските традиции са подготовлили банскалии. Янка Рахова ще предложи на гостите си великденски обяд с агнешко печено. Тези от тях, които желаят, могат да боядисват яйца.

„В събота предпочитаме да боядисваме яйцата, приготвили сме няколко видове начини на боядисване на яйцата“, разкри тя.

„Тук си има едно шествие на втория ден на Великден от черквата, имаме параклис „Свети Петър и Павел” и от черквата се ходи на шествие литийно на „Свети Петър и Павел” там се носят яйца“, обясни Йорданка Вескова.

Заради ваканцията на учениците в България много семейства с деца ще пристигнат да празнуват в курорта. Освен български туристи, в Банско очакват много туристи от съседните страни – Македония, Сърбия и Гърция заради отличните условия за каране на ски.

„Туристите могат да очакват както винаги добре приготвени писти. Надявам се времето да е с нас, да е слънчево, такива са прогнозите за следващата седмица“, каза Иван Обрейков, маркетинг директор на Ски зона „Банско”.

Зимният сезон в курорта ще приключи на 17 април – последният почивен ден от Великденските празници. Любителите на белите спортове могат да карат ски на по-ниски цени, тъй като дневната карта за лифта е намалена с 20% . С 15 до 20 % по-евтини са и нощувките в хотелите./сн.екон бг/

Информационна агенция "Региона Бг"представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

Оставете коментар

Публикуване на линкове и добавяне на HTML не се допуска!

Информационна агенция "Региона Бг" представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

ТУРИЗЪМ & ЗДРАВЕ

ЛЮБОПИТНО

ОТКРОВЕНО