Красотата на Банско възхити депутати от цяла Европа! Избрана

Курортът бе представен с атрактивна презентация с кадри, заснети с дрон и разкриващи предимствата на района през различните сезони

Делегация от община Банско, водена от градоначалника на курортната община г-н Георги Икономов, посети Брюксел на 14 март. Мащабното събитие бе организирано под мотото „Банско: природа, традиции, модерност“  и бе осъществено в сградата на  Комитета на регионите в европейската столица. Представянето на курорта е по покана на зам.-председателя на групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация, г-жа Мария Габриел.

В рамките на срещите си с официални лица Икономов  получи уверението на Херберт Дорфман – италиански евродепутат и член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони, за организирането на среща с кметове на курортни градове от Италия, за да споделят добри практики от управлението и развитието на своите общини.

„Ще ползваме техния опит, за да видим как се случват нещата там. Евродепутати от различни държави останаха възхитени от Банско. Те не очакваха, че има такова чудесно място в сърцето на Европа, което развива целогодишен туризъм и е привлекателно за инвестиции“ заяви кметът Икономов.

„Повечето европейски планински райони пресичат множество национални граници и затова решенията за устойчивото им развитие изискват както общоевропейски действия, така и по-тясно сътрудничество между страните-членки и местните управленски нива. Чрез днешното събитие още веднъж отправяме това послание. Банско е изключително богат на традиции, модерност, идеи и вярвам, че посредством обмена на добри практики и популяризиране ще направим достъпни неговите богатства за максимален брой хора”, подчерта Мария Габриел в заключение на срещата.

Курортът бе представен с атрактивна презентация с кадри, заснети с дрон и разкриващи предимствата на района през различните сезони – бързи писти, топло гостоприемство, богат фестивален афиш, автентична природа, като след срещата евродепутатите имаха възможност да опитат и от традиционните бански мезета.

Информационна агенция "Региона Бг"представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

Оставете коментар

Публикуване на линкове и добавяне на HTML не се допуска!

Информационна агенция "Региона Бг" представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

ТУРИЗЪМ & ЗДРАВЕ

ЛЮБОПИТНО

ОТКРОВЕНО