"Банско: природа, традиции, модерност" покорява Брюксел! Избрана

Мащабното събитие ще се състои на 14 март в Комитета на регионите в европейската столица

По покана на зам.-председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата, Мария Габриел, кметът на Банско Георги Икономов, ще води делегация, представяща уникалните дадености на Банско за целогодишен туризъм и инвестиции в Брюксел. Мащабното събитие под мотото „Банско: природа, традиции, модерност“ ще се състои на 14 март в Комитета на регионите в европейската столица.

Презентация и впечатляващи клипове, заснети с дрон, ще разкрият Банско и околностите като район, в който годишните времена не са просто сезони. Бързи писти, знаменито гостоприемство, богат културен афиш през цялата година, кулинарни изкушения, уют, удобства и много история – това е Банско, което ще видят гостите на представянето. Самодейци ще пресъздадат спецификата на фолклора в Банско чрез специално подготвена за събитието програма.

Веднага след визуалната част ще се проведе дискусия за възможностите за развитие на потенциала на европейските планински райони чрез подобряване на регионалното сътрудничество. Специално участие ще вземат председателят на Групата на ЕНП в Комитета на регионите д-р Михаел Шнайдер, евродепутатът Херберт Дорфман, аташето в постоянното представителство на Словакия по въпроса за регионалното сътрудничество Франтишек Новотни, представители на туристически зони от Алпийския регион. 

„Представянето на Банско в Комитета на регионите ще даде възможност за сближаване и задълбочаване на контактите с други европейски региони, за споделяне на добри практики, за търсене на решения на общите предизвикателства пред европейските планински райони. Още повече, че нашият град има какво да покаже пред европейските си приятели. Нашата култура, история, кухня и бит имат своето запазено място сред европейското семейство” заяви Икономов по повод предстоящото посещение.

Информационна агенция "Региона Бг"представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

Оставете коментар

Публикуване на линкове и добавяне на HTML не се допуска!

Информационна агенция "Региона Бг" представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

ТУРИЗЪМ & ЗДРАВЕ

ЛЮБОПИТНО

ОТКРОВЕНО