Леля Мария привлича клиенти: Боровинките помагат при над 20 болести

Благоевградчанката Мария Иванова върти търговия с боровинки в центъра на Благоевград.  Килограмът от горския плод го предлага за 7 лв. Днес беше напълнила две кофи с боровинки, като предвидливо бе изложила и в пластмасови чашки, за клиенти, които желаят по-малко количество.

Леля Мария обясни,че плодовете се берат много трудно,но за сметка на това пък помагат при над 20 болести.

„Са­мо по по­ло­вин ча­ша чер­ни бо­ро­вин­ки на ден да­ват не­ве­роя­тен то­нус на ор­га­низ­ма. Още по­ве­че че точно сега е сезонът на боровинките - през юли и ав­густ го­ри­те са пъл­ни с те­зи пло­до­ве“,обясни жената.
Сред на­ро­да чер­ните бо­ро­вин­ки са по­пуля­рни бла­го­да­ре­ние на спо­соб­нос­тта им да по­добр­яват зре­ние­то, а съ­що и да по­ма­гат при ко­рем­ни бол­ки.
Горският плод, съдържа много минерали и микроелементи, които забавят стареенето, усилват паметта и подобряват дейността на мозъка.

Любопитно е  още,  че като концентрация на манган, горският плод е абсолютен "първенец" сред растенията. Със своите антибактериални свойства боровинките са полезни при възпаление на пикочните пътища и бъбреците. Препоръчително е да включат в менюто си боровинки всички онези, чиито дейности са свързани с голямо психическо напрежение.

 

Сайтът не носи отговорност за публикуваните коментари.

Информационна агенция "Региона Бгпредставя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград. Предлагаме Ви новини в секциите:
РегионалниБългарияКриминалниОбществоЛюбопитноСпортТуризъм и Здраве.

Оставете коментар

САЙТЪТ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НАПИСАНИТЕ КОМЕНТАРИ!
Публикуване на линкове и добавяне на HTML не се допуска!

Информационна агенция "Региона Бг" представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

ТУРИЗЪМ & ЗДРАВЕ

ЛЮБОПИТНО

ОТКРОВЕНО