На пазара в Благоевград: Дядо Крум от Бучино учи на търговия 8г.си внучка Ани, привличат клиенти с „народни цени“

Топлото време не изплаши благоевградчани и днес търговията кипеше с пълна пара  на кооперативния пазар в Благоевград.

Производители от целият Югозапад  искаха да пласират  стоките си. Домати от Кресна, нектарини от Петрич, ягоди от Покровник и кайсии от Бучино са само малка част от асортимента на сергиите.

Навлизаме в сезона на дините. На благоевградския пазар те се търгуваха  на цена от 0.60 ст. за кг.,а пък  пъпеши се предлагаха за 1,20 лв. за кг. На пазара се срещат и сезонните плодове малини,къпини и ягоди,като малините са на цена от 6 лв. за килограм, къпините-7 лв. за кг., а ягодите са 4.50 лв. за кг.

Черешите пък  се продава за скромната сума от 2,50 лв.

В сезона на салатите и по-леките храни, най – търсените продукти са доматите. Цената на доматите варира от 1,20 до 2.50 лв. за килограм. Цените на краставиците започват от едва 0,80 ст. А какво е една шопска салата без сирене? Производителите от Югозапада предлагат на своите клиенти краве сирене за 8 лв. килограм.

Ани от Благоевград е най – малката продавачка на пазара. Тя е само на  8годинки и половина, но вече има търговски умения.  Усмихнатото дете любезно посреща и изпраща купувачите и е верен помощник на своя дядо Крум  Иванов от с. Бучино. Всички стоки от тяхната сергия, дядо Крум е отгледал сам в своята градина.  Дядото помага на родителите на Ани като я гледа докато те са на работа,а тя пък му помага в продажбите. По този начин детето се социализира, учи се на дисциплина  и вижда как се изкарват парите. По думите му, продуктите от неговата сергия са на „народни цени“, защото трябва да се мисли и за по-бедните, и те трябва да има какво да ядат.

 

Информационна агенция "Региона Бгпредставя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград. Предлагаме Ви новини в секциите:
РегионалниБългарияКриминалниОбществоЛюбопитноСпортТуризъм и Здраве.

Оставете коментар

САЙТЪТ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НАПИСАНИТЕ КОМЕНТАРИ!
Публикуване на линкове и добавяне на HTML не се допуска!

Информационна агенция "Региона Бг" представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

ТУРИЗЪМ & ЗДРАВЕ

ЛЮБОПИТНО

ОТКРОВЕНО