Кметът на Кресна Н. Георгиев се извини на жители за забавено събиране на отпадъци

Кметът на Кресна  Николай Георгиев се извини на жителите на общината заради  причинено неудобство. Общинската администрация била справедливо упрекната от граждани, живеещи на улици „Моравска”, „Малешевска” и други на територията на общината, за недостатъчна поддръжка на общинската пътна мрежа и занижени стандарти при събиране и извозване на битовите отпадъци. Това се случило след повишеното количество на валежите през последните седмици.
Ето какво им отговори Николай Георгиев: „Уверявам ви, че полагам възможния максимум от усилия, за да може община Кресна да се справи с това нетърпимо положение. За съжаление, проблемите са натрупвани десетки години и въпреки оптимизацията на публичните харчове и насочването на целия възможен финансов ресурс на общината за подновяване и ремонти на водопроводната мрежа, възникват и ще възникват ситуации като горната в близките години.
Не е преувеличено да заявя, че демонстрираната през юли 2016 г. масова солидарност с решението да запазим водата на Кресна и да не одобрим влизането ни в областната ВиК асоциация, както и демонстрираната нетърпимост по мигрантската криза създаде настроения и се отразява на начина, по който се третират нашите проектни предложения в управляващите органи на оперативните програми. В тази ситуация, общинската администрация трябва да разчита изключително на собствени ресурси и да търси всички възможности за оптимизация на общинския бюджет и публично-частни партньорства, за да може да променя и развива общинската инфраструктура и услуги към по-добро“.


Оставете коментар

САЙТЪТ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НАПИСАНИТЕ КОМЕНТАРИ!
Публикуване на линкове и добавяне на HTML не се допуска!

Информационна агенция "Региона Бг" представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

ТУРИЗЪМ & ЗДРАВЕ

Д-р Пеев извършва консултации  в DENTA CLINIC в четвъртък

Д-р Пеев извършва консултации в DEN...

Понеделник, 25 Септември 2017 10:37
Български курорт е в топ 10 за най-добри ски курорти в света

Български курорт е в топ 10 за най-...

Понеделник, 18 Септември 2017 16:45

ЛЮБОПИТНО

Астропрогноза: Близнаци - ще се чувствате супер, Козирог - бъдете по-инициативни

Астропрогноза: Близнаци - ще се чув...

Понеделник, 25 Септември 2017 08:53
Служителка при нотариус грабна 5 000 лв. от лотарията

Служителка при нотариус грабна 5 00...

Неделя, 24 Септември 2017 13:46
Звездите за днес: Лъв - радвайте се на живота, Козирог - приятен ден

Звездите за днес: Лъв - радвайте се...

Неделя, 24 Септември 2017 09:01

ОТКРОВЕНО