Вижте защо болката ни носи щастие!

Изследванията показват, че след като е усетило болка, тялото реагира много по-интензивно на приятните стимули

Усещането на болка увеличава удоволствието и щастието, които извличаме от живота, показва ново изследване на американски медици, пише Tribali.info. Пример за това е еуфорията, която изпитваме след интензивни физически упражнения.

Причината за доброто настроение след тежка тренировка са химикали, които телата ни освобождават както след физическо напрежение, така и в отговор на болката. Болката освен това ни свързва със света, като повишава вниманието, което отделяме на обстановката като нас. Така тя отвлича ума ни от затормозяващите мисли за бъдещето или миналото и ни кара да се концентрираме върху сегашния момент.

Освен това изследванията показват, че след като е усетило болка, тялото реагира много по-интензивно на приятните стимули. Шоколадов десерт, например, се оказва много по-вкусен за хора, изложени на студ преди това, отколкото на други, които не са изпитали дискомфорт преди да получат десерта.

Информационна агенция "Региона Бг"представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

Оставете коментар

САЙТЪТ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НАПИСАНИТЕ КОМЕНТАРИ!
Публикуване на линкове и добавяне на HTML не се допуска!

Информационна агенция "Региона Бг" представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

ТУРИЗЪМ & ЗДРАВЕ

ЛЮБОПИТНО

ОТКРОВЕНО