С биологичното разнообразие на Национален парк „Рила“ се запознаха децата от Осмо СУ„Арсени Костенцев“ Благоевград Избрана

 Дирекцията на „Национален парк „Рила“ организира четири обучителни модула за запознаване на учениците от Осмо СУ„Арсени Костенцев“ в Благоевград с биологичното разнообразие на Национален парк „Рила“ и резерватите в него.

 В образователната програма се включиха 330 ученика и техните преподаватели от ІІІ до VІІІ клас на учебното заведение.

Експерти от парковата дирекция запознаха децата с биологичното разнообразие, естествената история, растения, животни и гъби, съхранявани в защитената територия. Особен акцент в беседите и презентациите бе грижата за редките, застрашените и поставени в опасност видове и мерките за тяхното дългосрочно опазване.{gallery}ggdfgdgdfg{/gallery}


Дирекция „Национален парк Рила“ представи регламента на Третия Национален ученически конкурс „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“, провеждащ се в партньорство с Националния дворец на децата, РУО – Благоевград, ЦПЛР (Център за личностно и творческо развитие на децата) и община Благоевград.
Очакваме всички да участват по отделните направления и примерни теми.

Оставете коментар

Публикуване на линкове и добавяне на HTML не се допуска!

Информационна агенция "Региона Бг" представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

ТУРИЗЪМ & ЗДРАВЕ

ЛЮБОПИТНО

ОТКРОВЕНО