Топ Новини

Статии филтрирани по дата: Събота, 05 Август 2017 - Информационна агенция "Региона Бг" - Новини от Благоевград и Региона

Феновете на ЦСКА удариха здраво по масата след решението на Дирекция „Зелена система“ достъпът до Армията е забранен за МПС.

Публикувана в България

Въпреки че кризата си отиде, ситуацията се влошава и в Европа, тъй като процентът на тези, които нямат възможност за почивка се покачват. Цифрите са впечатляващи, тъй като европейци са най-многобройно население на планетата, подкрепящо световната туристическа индустрия, съобщава блиц. Една трета (32.9%) от европейците нямат никакви финансови средства, за да прекарат на почивка една седмица всяка година. Сред страните, в най-лошия ситуацията е Гърция, според доклад на Евростат, където повече от половината от населението (53,6%), гледа на едноседмичната почивка, като на недостижим лукс. Според данни от Евростат, домакинствата с деца в Европа са в малко по-лошо положение (34.6%) в сравнение с тези, които нямат (31.3%), които не могат да отидат на почивка за една седмица. Най-богатите и бедните европейци Най-ниските стойности за невъзможност за почивка регистрирани логично в Швеция (8,2%), Люксембург (13,1% през 2015 г.), Дания (13.7%), Финландия (14,2%) и Холандия (16.2%). За разлика от тях, страни, в които 6 от 10 души не могат да направят една седмица почивка, са Румъния (66.6%) и Хърватия (62,8%). В същото време, около половината от населението в България (56,4%), Гърция (53.6%), Кипър (53,5% през 2015 г.) и Унгария (50,7%) са в същото положение. През последните пет години, процентът на населението, което няма финансов капацитет за една седмица на почивка е спаднал, с изключение на Кипър (от 47,6% през 2011 г. до 53,5% през 2015 г.), Дания (от 10,5% през 2011 г. до 13,7% през 2016 г.) и Гърция (от 51,2% през 2011 г. до 53,6% през 2016 г.). Най-големите спадове се наблюдават в Латвия, Полша, Естония, България, Малта и Унгария. На европейско ниво, процентът от населението, което не може да си позволи едноседмична почивка е намалял с 5,1% между 2011 г. и 2016 г., от 38% на 32,9%.

 

Публикувана в България

Във връзка с високите температури, на въжен парк „Бачиново“ са предприети мерки за сигурност и безопасност на жителите и гостите на града, които искат да използват съоръженията. В часовете, когато слънцето пряко огрява определени кръгове, те няма да работят. Няма да функционира и батутът, който попада под пряка слънчева светлина. Мерките са в сила, когато температурите на открито надвишават 33 градуса. Община Благоевград апелира за разбиране от страна на гражданите, тъй като мерките са въведени с цел предпазване на тяхното здраве.

 

Публикувана в Регионални

На дълго, почти изцяло женско хоро насред старозагорския парк „Артилерийски“ се хвана първата дама Десислава Радева късно вечерта в петък. Съпругата на президента Румен Радев на няколко пъти подчерта, че е в Града на липите инкогнито и че не желае нейни снимки да бъде използвани от официалните медии,съобщава монитор. Това не попречи десетки от присъстващите на четвъртата фолклорна среща „Верея и приятели 2017“, организирана от нашенци по света, със съдействието на Агенцията за българите в чужбина да си направят селфита с нея и на мига да ги публикуват в социалните мрежи. „Разбрах за срещата в Стара Загора от президента, който имаше официална покана да присъства, но е възпрепятстван и затова изпрати само поздравителен адрес. Тук съм неофициално с приятелка, защото наистина харесвам фолклора и ми е приятно да слушам народни песни и да гледам танците“, лаконично заяви президентшата под погледа на охранител от НСО. „Пожелавам ви успех в мисията да пазите и популяризирате българските традиции. Вярвам, че най-ценното признание за упоритите ви усилия е възторгът на младите българи, с който преоткриват чрез вашите изпълнения своята кодирана обич към отечеството. Бъдете здрави и изпълнени с вяра, че силата на националната ни общност е в съхранените корени на родолюбието и във всеки красив български стих“, се казва в посланието на президента Румен Радев към участниците.

Публикувана в България

Оранжев код за високи температури е в сила за 17 области на страната, жълт – в останалите 11, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Оранжевият код е в сила за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Русе, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Хасково, Пазарджик, Кюстендил и Благоевград. В тези области се очаква горещо време с максимални температури над 38°.  При оранжев код от НИМХ предупреждават хората да бъдат подготвени, че високите температури могат да доведат до здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца. Трябва да се следят прогнозите и да се действа според съветите на властите, съобщава фокус. В останалите 11 области на страната – Перник, София град, София област, Смолян, Кърджали, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич и Варна, е в сила жълт код за високи температури. В тези области максималните температури ще са между 35° и 37°. При жълтия код хората трябва да бъдат внимателни, тъй като се очакват много високи температури. Възможни са здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца.

Публикувана в Общество
Събота, 05 Август 2017 11:09

Пирин уреди контрола с Германея

Пирин Благоевград ще изиграе контролна среща срещу Германея Сапарева Баня. Тя ще бъде от 18.30 часа на клубната база в село Рилци, съобщава нов спорт. Треньорът на "орлетата" Милен Радуканов обяви, че иска да изпробва двама нови футболисти на проби. Техните имена се пазят в тайна, но най-вероятно са чужденци. Също проверката ще бъде използвана, за да натрупат игрова практика наказаните Антон Костадинов и Аймен Суда. Радуканов потвърди също така, че Пирин се размина с роден футболист, който е предпочел да подпише в чужбина.

Публикувана в Спорт

Плувен басейн, който е част от спортен комплекс „Пирин“ ще бъде затворен за профилактика от поненеделник 07 август (понеделник) до 15 август (вторник), включително. В периода ще бъде направено основно почистване на съоръжението и прилежащите части. Профилактиката е планова и е с цел да се осигури точна и безаварийна работа на поддържаните системи. Първият работен на съоръжението ще бъде на 16 август 2017 г., когато ще бъде възстановена активната спортно-тренировъчна дейност и посещенията на спортисти и граждани. В плувният басейн тренират стотици деца плувци от ПК „Пирин“ и „GD Sport”. Плувният басейн отговаря на всички изисквания за провеждане на национални и международни турнири. Басейнът е с размери 50X25м. В него е инсталирана компютърна система, която регулира температурата на водата и я поддържа около 27 градуса. Температурата на въздуха е с 2 градуса по-висока. Освен това има специална система за почистване на съоръжението и резервоар с вместимост 1000 куб. м./сн:бнр/

Публикувана в Регионални

Хороскоп за 05 август 2017

Хороскоп Овен (21 март - 20 април)
Днес ще ви провърви във финансово отношение и то дори повече, отколкото можете да си представите. Не се занимавайте с дългосрочни инвестиции, късметът е мимолетен.

Хороскоп Телец (21 април - 21 май)
Днес венец на творението ще ви се струва удобното кресло. Никога досега не сте ценили комфорта, както днес. По-добре днес не купувайте мебели, ще се разорите.

Хороскоп Близнаци (22 май - 21 юни)
Днес, оказвайки се в една мила и приятна компания, ще усетите у себе си таланта на разказвач, способен да засенчи дори древните майстори. Ако в крайна сметка не ви се отдаде да се изкажете, запишете всичко, светът не бива да губи интересните ви думи.

Хороскоп Рак (22 юни - 23 юли)
Днес ви чака твърде мрачна перспектива. Цял ден ще ви атакуват доста противни персони и вечерта рискувате да се окажете в лапите на някой, който предизвиква у вас ужасно раздразнение.

Хороскоп Лъв (24 юли - 23 август)
Днешният ден не подходящ за какъвто и да било вид съревнования. По-добре го посветете на самоусъвършенстване. Винаги има какво още да се желае в тази посока.

Хороскоп Дева (24 август - 23 септември)
Днес ще ви залее такова количество информация, че няма да сте в състояние да я асимилирате. Но не бива да отлагате този процес във времето, защото нещата ще се усложнят. Просто ви е нужна помощ.

Хороскоп Везни (24 септември - 23 октомври)
Ако не можете да си позволите разкоша да прекарате този ден в пътуване, опитайте поне за кратко да смените обстановката. Днес душата ви ще изгаря от жажда за нови впечатления.

Хороскоп Скорпион (24 октомври- 22 ноември)
Добре е да проверите не се ли въргалят някъде неплатени сметки, недовършени неща и разни други подобни досадности. Постарайте се да приключите с всичко днес, не оставяйте работата си за друг ден.

Хороскоп Стрелец (23 ноември - 21 декември)
Днес няма да има нужда да се оправдавате за действията си, защото всичко ще ви прощават. Все пак не злоупотребявайте с доброто отношение на околните.

Хороскоп Козирог (22 декември - 20 януари)
Ако днес забележите нещо странно, не се стряскайте. Просто днес ще виждате неща, които на другите не е дадено да видят. Спокойно с края на деня, ще спрете да забелязвате необичайното.

Хороскоп Водолей (21 януари - 19 февруари)
Днес не си струва да отговаряте на критичните забележки. Просто никой не ви критикува, всичко е само във вашите представи. Може би самите вие не се оценявате подобаващо.

Хороскоп Риби (20 февруари - 20 март)
Ще имате нужда да се превърнете в нещо по-голямо отколкото сте, а това най-често става, когато имаме приятели. Ден за грижа от и към приятелите. Дай, Боже, да са ни живи.

Публикувана в Любопитно

Информационна агенция "Региона Бг" представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

ТУРИЗЪМ & ЗДРАВЕ

ЛЮБОПИТНО

ОТКРОВЕНО