Топ Новини

200 души на площада в Гърмен скандират "Смърт на циганите" Избрана

С призив „Земя напоена с кръв не се продава за 1,50 лв” и скандирания „Българи, юнаци” започна националният протест в община Гърмен. Пред Народното читалище са се събрали над 200 протестиращи.


Изказвания направиха Георги Делиев член на инициативния комитет за стачни действия към община Гърмен, кметът на община Гърмен Минка Капитанова, Иван Кременлиев председател на инициативния комитет, Рахим Арнаудов, жител на село Дряново, Иван Бейректаров и Вили Павлова представител на църковното представителство в община Гърмен.

След приключване на официалната част шествието се отправи към ромския квартал "Кремиковци".
 
Над 50 служители на жандармерията блокираха входа на циганския квартал в Гърмен. 3 коли на жандармерията са паркирани и препречват достъпа до квартала.

Начело на полицията е и директорът на ОД МВР – Благоевград Христо Разсолков. Протестиращите са изключително екзалтирани, като начело на протеста са рокерите и футболни фенове. Протестиращите скандират „Смърт на циганите” и „Не, на незаконното строителство”, като призоваха полицейските служители да бъдат допуснати в ромската махала.

Рокерите предупредиха за своето присъствие със силни звуци от техните мотори при пристигането си на входа пред ромската махала.

Оставете коментар

САЙТЪТ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НАПИСАНИТЕ КОМЕНТАРИ!
Публикуване на линкове и добавяне на HTML не се допуска!

Информационна агенция "Региона Бг" представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

ТУРИЗЪМ & ЗДРАВЕ

ЛЮБОПИТНО

ОТКРОВЕНО