Топ Новини

Над 300 лв. „оборудването” за първолак в Благоевград Избрана

Броени дни остават до началото на новата учебна година.  Най- нетърпеливи за първия учебен ден по традиция са първолаците.За първи път прага на училището ще прекрачат  около 3 000 първокласници в Благоевградска област.

Майките им пресмятат че  са им нужни минимум 300 лева за подготовката. Средно около 60 лв. струва чанта с изображения на героите на Дисни или Спайдърмен.

Първокласничката Сианка вече е готова за важния ден. Заедно с баба и Цвети Ангелова избрали прекрасна раница и напазарували по списък всичко необходимо за училище.

Раниците на известната фирма Gabol  струват около 80 лв. На пазара в Благоевград се намират и по-евтини- около 30 лв. Ако пък родителите преценят, могат да изберат за първолака раница, специално изработена да натоварва по-малко гърба на детето, най-евтината се продава за около 90 лв.

Тетрадките с тесни и широки редове или с квадратчета се предлагат на една и съща цена и струват 0.20-0.50  ст. Между 15 и 20 лв. ще струват на родителите допълнителни помагала като линийки, флумастери, боички, моливи, гумички, кутии.

Подвързиите  за тетрадки и учебници са около 0.60  лв., а тетрадките голям формат са от 0.88 лв. за 40 листа - до няколко лева за луксозните тетрадки с твърди корици и спирала.

Дрехите за първолака също никак не са евтини. Черни панталони за момчетата все по-трудно се намират по магазините. Ризките струват средно   30 лв .Родителите предпочитат вече спортно- елегантни дрехи. Семпла рокля за момиче може да се открие и за 50-70 лв.

Около 10 лв. ще трябват и за букет на  новата учителка на малчуганите.


 

1 коментар

  • Симона
    Симона Понеделник, 11 Септември 2017 12:26 Връзка на коментара

    Това не е благоевградско, а кюстендилско. Снимките са пред Гимназия ''Христо Ботев" в Дупница.

Оставете коментар

САЙТЪТ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НАПИСАНИТЕ КОМЕНТАРИ!
Публикуване на линкове и добавяне на HTML не се допуска!

Информационна агенция "Региона Бг" представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

ТУРИЗЪМ & ЗДРАВЕ

ЛЮБОПИТНО

Астропрогноза: Овен - приятни изненади, Лъв - чудесен ден

Астропрогноза: Овен - приятни изнен...

Вторник, 19 Септември 2017 08:33
Лудо парти в Елизиум клуб разгорещи страстите в Благоевград

Лудо парти в Елизиум клуб разгорещи...

Понеделник, 18 Септември 2017 14:04
Невероятно! Баба живее 60 години без храна

Невероятно! Баба живее 60 години бе...

Понеделник, 18 Септември 2017 12:40

ОТКРОВЕНО