Топ Новини

/Видео и снимки/  Над 100 дървопреработватели окупираха ЮЗДП с искане за край на електронните търгове, Хюсеин Хюсеинов от село Филипово: Фалираме,в нашето село няма Интернет! Избрана

Над 100 дървопреработватели и дървопроизводители от Пиринско окупираха днес ЮЗДП-Благоеврад и поискаха да се направят кардинални промени свързани с дългосрочното отдаване на дървесина под наем и електронните търгове.Пред сградата ги посрещна Вангел Аврамов,който от скоро влезе в управителния съвет на ЮЗДП, и покани протестиращите на среща.Той заедно с инженер Кръстева подробно изслушаха оплакващите се.

„Електронните търгове са нагласена работа, в България не навсякъде има Интернет, не спъвайте малкия и среден бизнес, ние даваме работа на стотици хора“ ,жалва се Ани Желязкова от Гоце Делчев, представител на дърбопрореботвателите и дървопроизводителите на територията на Югозападна България като подробно изказа своите аргументи.
Те искат да се премахнат изцяло електронните търгове, защото според тях това е нагласена работа и не дава възможност на всеки един да участва, блокират се системите и нямат достъп до информация, не знаят какво става в действителност.
Говорител на събралите се оказа единствената дама Ани Желязкова от Гоце Делчев и без много разтъкаване тя обобщи:
„Първо да започнем, централни горски пътища. Вие взехте 13 багера, но аз например чакам 9 месеца багера от ДГС Катунци да дойде да ми направи път, защото  нямам  9 хил.лева невъзвръщаеми пари за ремонт на пътя. Същото време ние увисваме за дървесина, тъй като решаваме да правим лобиски закони, имаме дългосрочни договори, къде са те?
Изискванията какви са ? Малкия и средния бизнес не се дундурка в тази държава!Гръбнакът на тази икономика е малкия и среден бизнес в България, само лобиски закони ли? Момчата ще ковеме ли закони? Ако тук сме 100 човека, то във вторник сряда ще се съберем много повече“, каза Ани Желязкова.
Ганем Камле от Мурсалево също изказа мнение,че електроните търгове убиват бизнеса,в негова подкрепа се изказа и Юсеин Юсеинов от село Филипово.“ В нашето село няма интернет и не можем да следим какво става с електроните търгове,ние сме в информационно затъмнение ,жалва се Юсеинов.
Сред недоволните бяха още управителите на „ Антиджали“ ЕООД в село Буково,“ Оптима“ООД от село Кочан,“ „ Джамбо“ ЕООД –Кочан, „ Поли“-Гоце Делчев,“ Заимови“ЕООД-Дъбница и много други.

А ето как започна срещата:

 
Директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов не можа да присъства на срещата,тъй като имаше неотложни дела в столица.В официално писмо до протестиращите той поиска отлагане на срещата за 3-и май.Дървопреработвателите обаче не се съобразиха с това и нахлуха в сградата,за да кажат открито исканията си.

{gallery}bbbbb{/gallery}

 

.

 

 

 

Оставете коментар

САЙТЪТ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НАПИСАНИТЕ КОМЕНТАРИ!
Публикуване на линкове и добавяне на HTML не се допуска!

Информационна агенция "Региона Бг" представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

ТУРИЗЪМ & ЗДРАВЕ

ЛЮБОПИТНО

ОТКРОВЕНО