Топ Новини

/Снимки и видео/ Родитeли на ученици от 3-ти клас в 7-мо СОУ „Кузман Шапкарев“ протестират срещу условията, в които децата им учат! Избрана


Децата са настанени във фитнес залата!

Родители на ученици от 3-ти клас протестират срещу условията на стаята, в която учат техните деца в 7-мо училище „Кузман Шапкарев“. Тази сутрин в двора на училището се бяха събрали родителите на един от 3-ти класове, причината за протеста, е че малките ученици са настанени в стая, която преди това е била пригодена за фитнес. В същото време в училището имаше проверка от РУО Благоевград, г-жа Марянска беше дошла да инспектира, тъй като преди две седмици родителите са подали жалба до регионалния инспекторат. След 30 минути чакане излезе и директорката Лили Стоянова.

Тя обясни на родителите, че стаите в училище са малко, а има много ученици 551 в началния курс, затова училищното ръководство е пригодило тези помещения да се провежда занималнията на децата. Според родителите проблема идва от там, че този клас е отказал да се храни от училищния кетъринг и така ги наказват. Лили Стоянова обясни в своя защита, че няма нищо такова просто училището работи на ротационен принцип и този срок се е паднало на този клас в тази стая да се провежда занималнията. Освен началния курс в училището идват и седем групи предучилищна възраст. Стаите са малко и търсят всякакво решение на проблема.

Изтъкна, че са обзаведени по най-съвременния модел с интерактивни дъски и мултимедийно обучение, според нея децата се чувстват добре в тези стаи, условията били прилични за обучение. Родителите категорично не са съгласни с тези условия и си търсят правата- децата не трябва да учат в такива пригодени зали.

 

{gallery}nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn{/gallery}

Оставете коментар

САЙТЪТ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НАПИСАНИТЕ КОМЕНТАРИ!
Публикуване на линкове и добавяне на HTML не се допуска!

Информационна агенция "Региона Бг" представя най-важните и бързи новини и събития от Югозападния регион на България и област Благоевград.

ТУРИЗЪМ & ЗДРАВЕ

ЛЮБОПИТНО

ОТКРОВЕНО